100as forint mnb
Deviza

Eddig tartott a nagy forinterősödés? Megint 330-hoz közelítünk

Portfolio
Szerdán érezhetően erősödni tudott a forint az euróval szemben, azonban csütörtök délelőtt megint a gyengülés felé mozdult a magyar deviza.

Éppen a technikai szintről fordult a forint

Már kedden felhívtuk rá a figyelmet, hogy a 328-328,5 közötti zóna megállíthatja elsőre a forint menetelését technikai szintek miatt, és ez most visszanézve tényleg így is történt. Amint látjuk: a 328-as támasz szintről pattant el most az árfolyam északi irányba és jelenleg már 329,6-nál jár az euróval szembeni árfolyam.

Eddig tartott a menetelés

Csütörtök délelőttre megint elromlott a hangulat a forint piacán, most 329,1 körül jár az euró jegyzése, ami 0,3%-kal magasabb a tegnapinál. A magyar deviza ezzel alulteljesítő a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengülése és a cseh korona stagnálása mellett.

Csütörtök reggel 328,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Pedig szerdán még érezhetően erősödött a magyar deviza, a 329 feletti szintről 328-ig kapaszkodott. Vagyis elkezdett eltávolodni a forint a 330-as lélektani határtól, de a ma reggel látható korrekció arra utal, hogy azért korai lenne még fellélegezni. A dollár jegyzése most 294,85-nél jár, míg az angol font 380,9 forintba kerül.

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással indították a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra minimális gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig kicsit erősödött.

A forint mellett az euró is erősödött az utóbbi napokban, a dollárral szembeni jegyzés 1,11 fölé kapaszkodott a korábbi 1,10 körüli szintről. Ma kora délután az EKB kamatdöntő ülése hozhat izgalmakat a piacra, bár a múlt hónapban bejelentett lazítás után arra kicsi az esély, hogy megint komoly lépéseket jelentsen be az európai jegybank. A japán jen és az angol font egyaránt kismértékű erősödéssel kezdték a napot a dollárral szemben.

Az európai kamatdöntés mellett ma előzetes konjunktúraadatok érkeznek, délelőtt Nyugat-Európában, majd kora délután Amerikában teszik közzé a beszerzési menedzserindexek alakulását. A tengerentúlon emellett a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományának friss adata is megjelenik.

wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
forint érme