forint gyengules eros ellenallas
Deviza

A fal adta a másikat: villámgyorsan 330 közelébe gyengült vissza a forint

Portfolio
Másodszor fogta meg a 328-as szint a forint erősödését, a jelek szerint ez lesz a következő komoly akadály a magyar deviza előtt. Innen ugyanis a késő esti órákra egészen a 330-as szint közelébe gynegült vissza a hazai fizetőeszköz. A határ áttöréséhez elsősorban külföldről reménykedhetünk kedvező hírekben, a befektetők most a Brexittel kapcsolatos friss információkra figyelnek és a Fed holnapi kamatdöntésére készülnek.

Hamar 330 közelében találta magát a forint

Kedd reggel 328 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából hétfőhöz képest. Ez a szint korábban egyszer már erős ellenállás volt a forint számára, nem véletlen, hogy megint itt torpan meg az erősödés. Ezt követően pedig gyengülés kezdődött, a késő esti órákban az euróval szembeni jegyzés már 330 közelében tartózkodott. 

Kedd reggel 328 körül kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Ez a szint korábban egyszer már erős ellenállás volt a forint számára, a jelek szerint megint itt torpan meg az erősödés. A dollárral szemben 295,74-nél jártunk, míg az angol font 380 forintba került ma reggel.

A régióban sem látunk egyelőre nagy kilengéseket ma reggel, a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödést mutat az euróval szemben, míg a cseh korona minimális gyengüléssel kezdi a napot. A feltörekvő piacokon a török líra kissé gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,2 százalékkal erősödni tudott.

Az euró-dollár árfolyamban sem a ma reggel lesz a legmozgalmasabb időszak, egyelőre 0,1 százalékos dollárerősödést látunk, ezzel megint egy kis lépéssel közelebb araszolt a jegyzés az 1,10-es lélektani határhoz. A komolyabb mozgást a Fed holnapi kamatdöntése hozhatja majd el, a befektetők azt szinte biztosra veszik, hogy a jegybank újabb 25 bázisponttal csökkenti majd a kamatot, az igazán nagy dobás azonban az lenne, ha ezzel egyidőben bejelentenék a jelenlegi lazítási sorozat végét.

termeloi piac unios tamogatas200125
takarekbank
bulgária város létkép
GettyImages-1191804678(1)
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint191231