forint gyengules eros ellenallas
Deviza

A fal adta a másikat: villámgyorsan 330 közelébe gyengült vissza a forint

Portfolio
Másodszor fogta meg a 328-as szint a forint erősödését, a jelek szerint ez lesz a következő komoly akadály a magyar deviza előtt. Innen ugyanis a késő esti órákra egészen a 330-as szint közelébe gynegült vissza a hazai fizetőeszköz. A határ áttöréséhez elsősorban külföldről reménykedhetünk kedvező hírekben, a befektetők most a Brexittel kapcsolatos friss információkra figyelnek és a Fed holnapi kamatdöntésére készülnek.

Hamar 330 közelében találta magát a forint

Kedd reggel 328 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából hétfőhöz képest. Ez a szint korábban egyszer már erős ellenállás volt a forint számára, nem véletlen, hogy megint itt torpan meg az erősödés. Ezt követően pedig gyengülés kezdődött, a késő esti órákban az euróval szembeni jegyzés már 330 közelében tartózkodott. 

Kedd reggel 328 körül kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Ez a szint korábban egyszer már erős ellenállás volt a forint számára, a jelek szerint megint itt torpan meg az erősödés. A dollárral szemben 295,74-nél jártunk, míg az angol font 380 forintba került ma reggel.

A régióban sem látunk egyelőre nagy kilengéseket ma reggel, a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödést mutat az euróval szemben, míg a cseh korona minimális gyengüléssel kezdi a napot. A feltörekvő piacokon a török líra kissé gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,2 százalékkal erősödni tudott.

Az euró-dollár árfolyamban sem a ma reggel lesz a legmozgalmasabb időszak, egyelőre 0,1 százalékos dollárerősödést látunk, ezzel megint egy kis lépéssel közelebb araszolt a jegyzés az 1,10-es lélektani határhoz. A komolyabb mozgást a Fed holnapi kamatdöntése hozhatja majd el, a befektetők azt szinte biztosra veszik, hogy a jegybank újabb 25 bázisponttal csökkenti majd a kamatot, az igazán nagy dobás azonban az lenne, ha ezzel egyidőben bejelentenék a jelenlegi lazítási sorozat végét.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
forint érme