forint gyengules eros ellenallas
Deviza

A fal adta a másikat: villámgyorsan 330 közelébe gyengült vissza a forint

Portfolio
Másodszor fogta meg a 328-as szint a forint erősödését, a jelek szerint ez lesz a következő komoly akadály a magyar deviza előtt. Innen ugyanis a késő esti órákra egészen a 330-as szint közelébe gynegült vissza a hazai fizetőeszköz. A határ áttöréséhez elsősorban külföldről reménykedhetünk kedvező hírekben, a befektetők most a Brexittel kapcsolatos friss információkra figyelnek és a Fed holnapi kamatdöntésére készülnek.

Hamar 330 közelében találta magát a forint

Kedd reggel 328 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából hétfőhöz képest. Ez a szint korábban egyszer már erős ellenállás volt a forint számára, nem véletlen, hogy megint itt torpan meg az erősödés. Ezt követően pedig gyengülés kezdődött, a késő esti órákban az euróval szembeni jegyzés már 330 közelében tartózkodott. 

Kedd reggel 328 körül kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Ez a szint korábban egyszer már erős ellenállás volt a forint számára, a jelek szerint megint itt torpan meg az erősödés. A dollárral szemben 295,74-nél jártunk, míg az angol font 380 forintba került ma reggel.

A régióban sem látunk egyelőre nagy kilengéseket ma reggel, a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödést mutat az euróval szemben, míg a cseh korona minimális gyengüléssel kezdi a napot. A feltörekvő piacokon a török líra kissé gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,2 százalékkal erősödni tudott.

Az euró-dollár árfolyamban sem a ma reggel lesz a legmozgalmasabb időszak, egyelőre 0,1 százalékos dollárerősödést látunk, ezzel megint egy kis lépéssel közelebb araszolt a jegyzés az 1,10-es lélektani határhoz. A komolyabb mozgást a Fed holnapi kamatdöntése hozhatja majd el, a befektetők azt szinte biztosra veszik, hogy a jegybank újabb 25 bázisponttal csökkenti majd a kamatot, az igazán nagy dobás azonban az lenne, ha ezzel egyidőben bejelentenék a jelenlegi lazítási sorozat végét.

orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
500 forint shutter