forint lepattant falrol visszagyengult 330 felett az euro
Deviza

Lepattant a falról a forint, így újra 330 felett az euró

Portfolio
Kétszer is megpróbálkozott a 328-as erős technikai akadályon az erősödés felé átjutni a forint az euróval szemben, de nem sikerült, így kedden látványosan gyengült a magyar fizetőeszköz, ami szerda reggel re már oda vezetett, hogy újra a 330-as szint felett jár a kereskedés. Ma este 7-kor a Fed kamatdöntésére (várható újabb 25 bázispontos vágás) és az ahhoz társított üzenetekre érdemes kiemelten figyelni.

Napokkal ezelőtt felhívtuk rá a figyelmet, hogy a 328-as szint nagyon erős technikai akadályt jelent a forint további erősödésének útjában, hiszen egy támasz szint mellett egy emelkedő trendvonal és a 100 napos mozgóátlag is itt húzódik amellett, hogy a napos RSI mutató már az EURHUF erős túladottságát jelentő 30-as szint közelébe bukott. Mindez be is igazolódott, hiszen a hétfői és a kedd forinterősödési próbálkozás gyorsan elakadt kissé 328 alatti szinten és onnan tegnap látványosan 330 közelébe gyengült vissza a forint, ma reggel pedig már kissé efeletti szinten zajlik a kereskedés.

A jelek szerint tehát most is működött a technikai elemzés és tényleg elakadt a forint menetelése, illetve elindult a visszagyengülése.

Amennyiben a régiós devizák euróval szembeni relatív teljesítményét nézzük, azt látjuk, hogy a forint keddi visszagyengülése nem egyedi, de például a rendszerint szoros együttmozgást mutató lengyel zloty tegnap nem gyengült, stabilan erősebb szinten maradt.

A forint menetelése nemcsak az euróval, hanem a dollárral szemben is lényeges technikai akadályoknál akadt el, illetve fordult vissza,  a 285-ös zónában.

Címlapkép forrása: Yuya Shino/Getty Images

wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
forint érme