forint érme
Deviza

Reagált a forint Varga Judit bejelentésére

Portfolio
A reggeli és délelőtti mozdulatlanság után délután rákapcsolt a forint. Az euróval szembeni árfolyama a 328-as szintet ostromolja.

Lépett egyet a forint

A forint euróval szembeni árfolyama a 328-as szintet közelítette meg Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök délutáni bejelentésére.

Bréking: végleg letett a közigazgatási különbíróságok tervéről a kormány!

Míg az EP-választások után csak átmenetileg tette félre a kormány a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló tervét, addig ma azt jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy végleg letett erről a tervéről a kormány. Ezzel együtt azt is jelezte a tárcavezető, hogy egy most készülő törvénytervezet gyorsabbá és kiszámíthatóbbá teszi a közigazgatási bíráskodást.

Tovább a cikkhez

Még mindig a 330 fenyegeti a forintot

Továbbra is kicsivel 330 alatt ingadozik a forint az euróval szemben, a Fed szerda esti döntése alig hozott mozgást a magyar deviza piacán. A dollár viszont kicsit lejtőre került a kezdeti rángatás után, pedig az amerikai jegybank inkább a kamat tartását vetítette előre a lazítás után.

Csütörtök reggel 329,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. Az utóbbi napokban már megszokhattuk, hogy a magyar deviza egy hajszállal a 330-as lélektanilag fontos szint alatt ingadozik, a 328-as ellenállástól már kétszer pattant vissza. Vagyis várhatóan a következő napokban is ezek a szintek határozhatják meg az irányt, ahhoz komoly pozitív hír kellene, hogy 328 alá tudjon kapaszkodni a forint. A dollárral szemben most 294,8-nál járunk, míg az angol font 381,36 forintba kerül.

Egyelőre a régiós devizák piacán sem látunk jelentős mozgásokat, a lengyel zloty stagnálással kezdte a napot, a cseh korona pedig minimálisan gyengült az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos eséssel nyitott a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnált.

A Fed szerda esti döntése az euró-dollár árfolyamban hozott kilengéseket, a dollár először erősödni kezdett, majd esésbe váltott. Csütörtök reggel 1,1166 körül járt a jegyzés, ami 0,15 százalékkal volt magasabb a tegnapinál. Ez azért meglepő, mert az amerikai devizának elvileg erősödnie kellett volna arra, hogy a Fed a kamatcsökkentések leállítását vetítette előre, azonban úgy tűnik, a piac megint másként értelmezte Powell szavait. A japán jen ma reggel 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékot javított.

Napközben megint fontos makroadatok érkeznek, főleg a délelőtt megjelenő európai GDP-adatra és inflációs statisztikára lesz érdemes figyelni.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
forint érme