100 forint shutter
Deviza

Tovább esik a forint, 333-nál az euró

Portfolio
Hétfő óta újra esik a forint és ebben a mai nap sem kivétel, így az euróval szemben már a 333-as szintet közelítik a jegyzések a bankközi piacon, míg egy dollárért már újra több mint 300 forintot kérnek. Látványosan lepattant tehát a forint arról a technikai akadályról, amelybe múlt héten beleütközött és amely már előrevetítette a forint újbóli esését. Ráadásul az elmúlt napokban feltűnően alulteljesítő volt a forint, a jelek szerint megint a rekordalacsony reálkamatunk aggasztja a befektetőket.

Tovább esik a forint, 333-nál az euró

Bár az amerikai-kínai kereskedelmi háborúban lényeges enyhülés körvonalazódik, és ez javítja a globális befektetői légkört, a forintot ez mégsem segíti. Sőt, ma tovább esett, így kora délután már az euróval szembeni jegyzések a 333-as szintet közelítik és közben a dollárral szembeni árfolyam újra átlépte  300-as szintet. Amint az alábbi ábrák mutatják, a forint látványosan lepattant az emelkedő trendvonalról, amelybe múlt héten beleütközött az euróval és a dollárral szemben. A napok óta látott forinteséssel a magyar fizetőeszköz ráadásul egyértelműen kilóg a régiós devizák mezőnyéből is.

Csütörtök reggel 331,9-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a szerda esti árfolyammal. Sőt, tegnap a nap második felében 332 felett is járt a jegyzés, ami kéthetes mélypontot jelentett a forint szempontjából. Az elmúlt egy hétben egyébként a forint egy százalékkal gyengült, ami jól jelzi, hogy megint minket pécéztek ki a befektetők. A dollárral szemben most 299,7-nél jár a magyar deviza, míg az angol font 385,15 forintba kerül.

Még feltűnőbb a forint bukdácsolása akkor, ha megnézzük a fontosabb versenytársak teljesítményét, az elmúlt napokban a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult. Egyelőre ma reggel sem látunk komoly ingadozást, mindkét régiós deviza minimális erősödéssel kezdett. A feltörekvő piacokon a török líra 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand fél százalékot javított.

Az euró is alig mozdult csütörtök reggel a dollárral szemben, továbbra is 1,107 körül jár a jegyzés. A japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font szintén minimális visszaeséssel kezdte a napot.

wall street_getty
borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
forint érme