forint billeg haromhetes melypont1500
Deviza

Egyhavi mélyponton a forint

Portfolio
Nem okozott érdemi árfolyam reakciót a forintnál a két ma reggeli magyar KSH-adat, így kora délelőtt háromhetes mélypontja körül billegett az euróval és a dollárral szembeni árfolyma. Ezt követően tovább gyengült a hazai fizetőeszköz.

A dolláral szemben is gyengült a forint

Tegnap a 300 forintos lélektani határ fölé emelkedett, ma pedig tovább drágult a dollár, amiért már 302 forintot is kértek a bankközi piacon.

334 felé araszol az euró

333,5 fölé emelkedett a délelőtt folyamán az euró forinttal szemben jegyzett árfolyama. A kurzus 333,77-ről fordult, ez közel egy hónapos mélypontot jelent a forintnak.

Gyengén nyitott a forint

Meglepően erős ipari termelési adatot közölt szeptemberre a KSH, igaz a ma reggel közölt német export adat is meglepően jól sikerült, ez pedig reménysugár arra, hogy a német gazdaság talán elkerülte a recessziót és már az újabb fellendülés felé halad. Nyilván az is kedvező lenne, ha tényleg véget érne a kereskedelmi háború az Egyesült Államok és Kína között, mert az a német gazdaságra is intenzíven visszahatna.

Az októberi magyar inflációs adat magasabb lett kicsit a vártnál, de mivel az MNB továbbra is nagyon elkötelezett az ultralaza monetáris politika fenntartása mellett, így a magasabb inflációs adat érdemben nem támogatja a forint visszaerősödését.

A forint az utóbbi napokban egyébként intenzíven gyengült, tegnap óta azonban úgy tűnik megállt ez a gyengülés, a 332,5-333 közötti tartományban hullámzik tegnap délután óta a kereskedés.

A technikai kép azt jelzi, hogy az emelkedő trendvonalról, illetve a vízszintes támaszról 328 környékéről nagyon gyorsan felpattant az árfolyam, talán túl gyorsan is, így a globális hangulat javulása mellett benne van a levegőben egy kis forint visszaerősödés lehetősége. Amennyiben ez megtörténne, a 330-331 közötti zónát kell figyelni, mert az emelkedő trendvonal már ott tart, illetve a 2018 nyári lokális tető is ebben a tartományban található (támasz).

A forint nemcsak az EURHUF grafikonra tekintve mutatott gyors emelkedést az elmúlt napokban, hanem a régiós devizákkal szemben is, a relatív árfolyammozgást mutató grafikonon alulteljesítést látunk, igaz ennek mértéke egyelőre nem jelentős.

A forint a dollárral szemben is éppen az emelkedő trendvonalról pattant el a gyengülés irányába, de itt is nagyon gyors volt az emelkedés, így benne van a pakliban egy kis megnyugvás, forint visszaerősödés. Ha ez így lesz, akkor a 297,4 körüli támasz zónát lesz érdemes figyelni.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Kovács Tamás

toyota
European parliament building, Brussels, Belgium
Frankfurti tőzsde
forintka191126getty
OTP fiók
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forintka191126getty