100 forint shutter
Deviza

Veszélyes szint felé indult a forint – Vissza tud még fordulni?

Portfolio
Az utóbbi hetekben a gyengülés felé mozdult a forint, egyértelműen alulteljesítő volt a magyar deviza, így közel került korábbi történelmi mélypontjához. Kedd reggelre kicsit enyhült a nyomás a forinton, de így is 334 körül kezdi a napot az euróval szemben, egy százalékon belül van a szeptemberi csúcs.

Kedd reggel 334 körül járt a forint az euróval szemben, ez alig jelentett változást a hétfő esti árfolyamhoz képest. Tegnap 334,5 felett is járt az euró jegyzése, majd a nap második felében enyhült kicsit a nyomás. Ennek ellenére továbbra is elmondható, hogy karnyújtásnyira van a szeptemberben látott 336,3-as forintmélypont, kevesebb mint egy százalék kellene ennek eléréséhez. A következő napokban érkező hírek kulcsfontosságúak lesznek a forint szempontjából is, a befektetők kiemelten figyelnek Donald Trump ma esti beszédére, mivel közeleg az európai autóipari vámokkal kapcsolatos határidő. A dollárral szemben 302,9 körül jártunk reggel, míg az angol font 389,2 forintba került.

A régiós devizák piacán sem látunk jelentős elmozdulást kora reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a kereskedést. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékkal erősödött.

Az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős elmozdulást kedd reggel, továbbra is a lélektani 1,10-es szint felett jár egy hajszállal a jegyzés. Ma kulcsfontosságú lesz Donald Trump beszéde, az amerikai elnök az Economic Club of New York rendezvényén beszél magyar idő szerint este. A befektetők az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatt figyelnek az elnök szavaira, emellett közeleg a határidő, amikor döntenie kell az európai autóipari vámokról is. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdi a napot a dollárral szemben, míg az angol font minimális gyengülést mutat.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy