Deviza

Belevettek a forintba az erős GDP-adat után

Portfolio
Miután kiderült, hogy elkerülte a technikai értelemben vett recessziót a harmadik negyedévben a német gazdaság, nagyon erős magyar GDP-adatot közölt ma reggel a KSH és ennek hírére hirtelen erősödéssel reagált a forint is. Ezzel együtt is még mindig közel jár az árfolyam az euró ellenében a történelmi mélyponthoz.

A német GDP-adat után a magyart is közzétették ma reggel és utóbbi a vártnál erősebbre sikeredett, ez pedig erősítette a forintot, amely a megelőző napokban sorozatosan gyengült. Az euróval szembeni jegyzések 334-ről 333,5 körülig ugrottak, azóta nincs további mozgás.

Amennyiben technikai elemzési szemmel nézzük, hogy mi történt, azt látjuk, hogy a múlt héten indult forintesési hullám kifulladni látszik, a 335-ös szintről elindulhatott egy korrekció a tegnapi átölelő gyertyával. A napos RSI is erre utal a 70 közeli értékkel. További forinterősödés esetén az emelkedő trendvonal 330 körül jár már, ami gátat szabhat a nagyobb felértékelődésnek.

Az euró/dollár minimálisan emelkedett a reggeli GDP-adat hatására 1,10-ről, azaz a dollár kitartóan erős. Ezt egyébként táplálja az is, hogy tegnap Jerome Powell Fed-elnök azt üzente: véget ért egyelőre a kamatcsökkentési ciklus. Az erős dollár és az erősödő forint együtt azt eredményezte, hogy a dollár/forint jegyzések a tegnap megjárt 304 feletti szintről mostanra 303-ig ereszkedtek.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forinteuroarolyambankjegy