500 forint shutter
Deviza

Megbotlott a forint, karnyújtásnyira a mélyponttól

Portfolio
Hétfő délelőtt ismét gyengülésnek indult a forint, a 335 feletti euróárfolyam azt jelenti, hogy egy hajszálra vagyunk a történelmi forintmélyponttól.

Matolcsy: nagy baj lenne, ha az MNB-nek árfolyamcélja lenne

Összességében a magyar gazdaság nem túlfűtött, bár néhány szektorban látszanak ennek jelei – mondta hétfőn Matolcsy György a parlament gazdasági bizottsága előtt. Az MNB elnöke a forintárfolyam kapcsán kiemelte: a jegybanknak nincs árfolyamcélja, épp az lenne a nagy baj, ha lenne.

Tovább a cikkhez

Megint esik a forint

Délelőttre 335,4-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,2%-kal magasabb a pénteki árfolyamnál. Így már tényleg csak egy hajszálra vagyunk a 336,3-as történelmi csúcstól, amit szeptemberben láttunk. A dollár 303 felett jár, az angol font pedig 292,86-nál áll. 

Hétfő reggel 334,74-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a péntek esti szinttel. Napok óta azt mondhatjuk, hogy történelmi mélypontja közelében van a forint, már a múlt héten is folyamatosan a 335-ös szintet kerülgette. Innen pedig már csak egy kis ugrás a szeptemberben látott 336,3-as csúcs. Azt pedig mostantól szinte bármikor elérhetjük, hiszen az utóbbi egy hónapban 1,3%-os gyengülést produkált a forint. A dollárral szemben most 302,58-nál járunk, míg az angol font 391,8 forintba kerül hétfő reggel.

Egyelőre a régiós devizák piacán sem látszik komoly mozgás, a lengyel zloty és a cseh korona is a forinthoz hasonló stagnálással kezdi a hetet. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,1 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig alig mozdult.

A dollár piacán sem változott jelentősen a hangulat a hét elejére, az 1,1062 körüli szint mindössze 0,1 százalékkal magasabb, mint pénteken az euróval szemben. A következő napok fontos kérdése az 1,10-es lélektani szint áttörése lehet, ehhez azonban további hírekre, impulzusokra várnak a befektetők. A héten kamatdöntés nem lesz sem az USA-ban, sem Európában, viszont a hét végén fontos konjunktúraadatok érkeznek. A japán jen 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a hetet a dollárral szemben, az angol font pedig 0,3 százalékkal erősödött.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
forinteuroarolyambankjegy