Előfizetői tartalom

Fokozták a nyomást a forinton, de ez csak a kezdet – Jön a 350-es euró?

Az utóbbi hetekben megint inkább a forint ellen fogadtak a külföldi piaci szereplők, részben ennek köszönhetően gyengült újra történelmi mélypontja közelébe a magyar deviza. Innen kedden egy kis korrekciót láttunk, de egyre több elemző gondolja úgy, hogy a forint hosszabb távú gyengülő trendje folytatódhat, 2020-ban akár 350 közelébe is emelkedhet az euró jegyzése.

Itt az utóbbi hetek forintgyengülésének oka Az utóbbi hetekben kicsit megint emelkedett a külföldi piaci szereplők forint short állománya, vagyis egyre többen fogadtak a magyar deviza ellen – derül ki az MNB szokásos ábrakészletéből. Ez pedig megmagyarázhatja, miért gyengült a forint a november elején látott 328-as szintről 336 közelébe az euróval szemben. Kedd reggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés