forint190925kettő
Deviza

Mélypont előtt fordult és meglódult a forint

Portfolio
A hét első felében látott hirtelen erősödés után szerdán és csütörtökön ismét a gyengülés felé mozdult a forint, és péntek reggel átmenetileg 335,5-ig bukott a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, így nagyon közel került a történelmi mélypontjához. Aztán éles fordulat következett be és délre már 334 körülig süllyedt az árfolyam. Közben az euró-dollár hetek óta szűk sávban mozog, és a ma délelőtti gyenge eurózóna bmi-adatok mellett sem tudta megközelíteni az árfolyam az 1,10-es lélektani szintet.

Mélypont előtt fordult és meglódult a forint

A reggeli hirtelen forintgyengülést határozott erősödés váltotta fel: a 335,5 körüli szintről ugyanis mostanra már 334 közelébe ereszkedett az euró árfolyama. Most is elkerülte tehát a forint, hogy új történelmi mélypontra süllyedjen kissé 336 feletti árfolyamszinten. A régiós devizáknál szintén volt délelőtt egy kis erősödés, noha az eurózóna bmi-adatok inkább aggodalmat keltőek, mint megnyugtatóak. A dollárral szembeni forintjegyzések 302 közelében járnak jelenleg.

Péntek reggel 334,7 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából a csütörtök esti szinthez képest. A forint az MNB keddi vártnak megfelelő kamatdöntése után 333 alatt is járt, azonban a jelek szerint nem tartott ki a jó hangulat, hamar újból a gyengülés felé mozdultunk. A kulcs továbbra is a 335-ös szint áttörése lehet rövidtávon, onnan már csak egy kis ugrás kellene a szeptemberben látott 336,3-as új mélyponthoz. A dollárral szemben most 302,4-nél járunk, az angol font pedig 390,56 forintba kerül.

A fontosabb régiós versenytársak sem mutatnak elmozdulást ma reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással nyitotta a napot. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand minimális erősödésben van.

Az euró-dollár árfolyam esetében sem látszik érdemi mozgás hetek óta, a dollárnak nincs elég ereje, hogy áttörje az 1,10-es lélektanilag fontos szintet, az euró viszont egyelőre képtelen korrigálni. A következő időszakban továbbra is elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek és a jegybankok üzenetei határozhatják meg a hangulatot, rövidtávon pedig a ma megjelenő előzetes beszerzési menedzserindexekre lehet érdemes figyelni. A japán jen péntek reggel minimális erősödést mutatott a dollárral szemben, míg az angol font kissé erősödni tudott.

The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Frankfurti tőzsde
Brexit Michel Barnier europai unio
getty építőipar építkezés város construction
kulgazdasag ujsagiro Portfolio allashirdetes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint200117