forint190925kettő
Deviza

Mélypont előtt fordult és meglódult a forint

Portfolio
A hét első felében látott hirtelen erősödés után szerdán és csütörtökön ismét a gyengülés felé mozdult a forint, és péntek reggel átmenetileg 335,5-ig bukott a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, így nagyon közel került a történelmi mélypontjához. Aztán éles fordulat következett be és délre már 334 körülig süllyedt az árfolyam. Közben az euró-dollár hetek óta szűk sávban mozog, és a ma délelőtti gyenge eurózóna bmi-adatok mellett sem tudta megközelíteni az árfolyam az 1,10-es lélektani szintet.

Mélypont előtt fordult és meglódult a forint

A reggeli hirtelen forintgyengülést határozott erősödés váltotta fel: a 335,5 körüli szintről ugyanis mostanra már 334 közelébe ereszkedett az euró árfolyama. Most is elkerülte tehát a forint, hogy új történelmi mélypontra süllyedjen kissé 336 feletti árfolyamszinten. A régiós devizáknál szintén volt délelőtt egy kis erősödés, noha az eurózóna bmi-adatok inkább aggodalmat keltőek, mint megnyugtatóak. A dollárral szembeni forintjegyzések 302 közelében járnak jelenleg.

Péntek reggel 334,7 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából a csütörtök esti szinthez képest. A forint az MNB keddi vártnak megfelelő kamatdöntése után 333 alatt is járt, azonban a jelek szerint nem tartott ki a jó hangulat, hamar újból a gyengülés felé mozdultunk. A kulcs továbbra is a 335-ös szint áttörése lehet rövidtávon, onnan már csak egy kis ugrás kellene a szeptemberben látott 336,3-as új mélyponthoz. A dollárral szemben most 302,4-nél járunk, az angol font pedig 390,56 forintba kerül.

A fontosabb régiós versenytársak sem mutatnak elmozdulást ma reggel, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással nyitotta a napot. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand minimális erősödésben van.

Az euró-dollár árfolyam esetében sem látszik érdemi mozgás hetek óta, a dollárnak nincs elég ereje, hogy áttörje az 1,10-es lélektanilag fontos szintet, az euró viszont egyelőre képtelen korrigálni. A következő időszakban továbbra is elsősorban a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek és a jegybankok üzenetei határozhatják meg a hangulatot, rövidtávon pedig a ma megjelenő előzetes beszerzési menedzserindexekre lehet érdemes figyelni. A japán jen péntek reggel minimális erősödést mutatott a dollárral szemben, míg az angol font kissé erősödni tudott.

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forinteuroarolyambankjegy