forint
Deviza

Tovább gyengült a forint, közel a 336 forintos euró

Portfolio
Pénteken 335 felett is járt a forint az euróval szemben, majd ismét onnan kezdett visszakapaszkodni, így megint csak megközelíteni tudta szeptemberben látott mélypontját. Hétfő reggel már 334 közelében indul a magyar deviza napja, napközben azonban újra esett a hazai deviza.

Tovább gyengült a forint

Tovább gyengült napközben és este a forint a bankközi piacon, így egy euróért most már 335,8 forintot kérnek a kereskedők.

Kissé gyengült a forint

Az elmúlt percekben gyengült a forint a vezető devizákkal szemben. Ennek eredményeképp újra a 335-ös szint felett áll az euró/forint kurzus, a dollárért pedig több mint 304 forintot kell adni.

Hétfő reggel 334,3 körül kezdi a hetet a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelent a péntek esti értékhez képest. Az utóbbi napokban megint attól kellett tartani, hogy a magyar deviza eléri szeptemberben látott mélypontját 336,3 körül, végül – egyelőre – megmenekült ettől. Ugyanakkor a következő napokban is ez a szint határozhatja meg az irányt a forint piacán, míg nem tudunk 330 környékére vagy az alá visszaerősödni, addig korai lenne kijelenteni, hogy elmúlt az újabb történelmi mélypont veszélye. A dollárral szemben most 303,25-nél járunk, míg az angol font 389,67 forintba kerül.

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty is kismértékben erősödni tudott, míg a cseh korona stagnálással kezdte a napot. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,1 százalékkal tudott erősödni a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,3 százalékos javulást mutat.

Az euró-dollár árfolyam is kulcsfontosságú szint körül ingadozik, napok óta az 1,10-es árfolyam felett jár kicsivel. A jelek szerint a dollár nem tudja áttörni ezt az erős szintet, az euróban pedig egyelőre nincs elég erő a korrekcióra. Hétfő reggel 1,026-nál jár a jegyzés, ami arra utal, hogy talán megint a dollár erősödése felé mutatnak a jelek. Az erős lélektani határ áttöréséhez persze további hírek kellenének, vagy a kereskedelmi háborúról, vagy a jegybankok várható kamatpolitikájáról. A japán jen hétfő reggel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött.

appleiphone
The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Frankfurti tőzsde
Brexit Michel Barnier europai unio
getty építőipar építkezés város construction
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint200117