Előfizetői tartalom

Már jó hangulatban is mélypontra esik a forint – Mi állítja meg a magyar devizát?

Miközben a nemzetközi hangulat alapvetően pozitív, a részvénypiacok csúcsot csúcsra halmoznak, mindenki a kereskedelmi háború első megállapodásának aláírását várja, a forint új mélypontra esett az euróval szemben kedd reggel. Vagyis már nem elsősorban a nemzetközi hírek mozgatják az árfolyamot, sokkal fontosabbá vált az MNB várható kamatpolitikája, a jegybank pedig a jelek szerint sziklaszilárdan hisz a laza monetáris politikában.

Mi történik most a forinttal? Kedd reggel új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, most 337,24 az aktuális csúcs az árfolyamban. Ezzel az elmúlt egy hónapban 2,5%-os gyengülést mutat a magyar deviza, az év eleje óta pedig 5%-kal értékelődött le. A dollár jelenleg 306 forint közelében jár, ezzel az év eleje óta 9,2%-os forintgyengülést láttunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés