forinteuroarolyambankjegy
Deviza

Tovább erősödik a forint

Portfolio
Már a csütörtök reggeli kereskedésben érezhető volt a forint sérülékenysége, mert történelmi mélypontja közelében indította a napot. Nem is kellett sokat várni az új mélypontra 337 felett az euróval szemben, igaz onnan megint gyorsan vissza tudott erősödni.

Tovább erősödik a forint

Nap elején még 337 felett állt a forint az euróval szemben, vagyis megvolt az új mélypont, az elmúlt órákban tovább erősödött a magyar fizetőeszköz, és már 335,90-is visszaerősödött a forint.

Gyorsan visszaugrott az új mélypontról a forint

A 337,27-es új történelmi mélypontról gyorsan visszaugrott a forint az euróval szemben és az utóbbi fél órában további erősödést produkált, így most már csaknem 1 egységgel lejjebb, 336,4-nél jár a kereskedés a bankközi piacon. A dollárral szembeni árfolyam 305,4-nél mozog jelenleg. Amennyiben az EURHUF-ra tekintünk, dupla tető látszik benne 337,3 körül és éppen itt húzódik egy hosszú távú emelkedő trendvonal, azaz egyelőre ez tényleg megfogja a forintgyengülési hullámokat.

Megvan az új mélypont

Az euróval szembeni jegyzések a 337,28-ig emelkedtek csütörtök reggel.

Csütörtök reggel 336,5 forinton jegyzik az eurót, vagyis a forint nem tudott érdemben elszakadni a hét elején megdöntött új történelmi mélypontjától, ami 337,24-es szinten állt be. A ma reggeli árfolyam gyengébb, mint az ősszel látott, korábbi historikus szint.

A forint tartósan gyengülő trendben mozog az euróval szemben, és egyelőre nem látszik, hogy (a technikai tényezőkön vagy a globális hangulat hirtelen javulásán kívül) mi hozhatna átmeneti fellélegzést a forint számára, hiszen a gyengülés fő oka a Magyar Nemzeti Bank ultra laza monetáris politikája, és ebből következően a kifejezetten alacsony hazai reálkamat. Elemzők arra számítanak, hogy az MNB valószínűleg jövőre sem emeli a rekordalacsony szinten lévő kamatokat.

Amint tegnapi elemzésünkben rámutattunk, az idei évben a forint volt eddig az egyik legrosszabbul teljesítő deviza a feltörekvő országok fizetőeszközei közül:

A nap folyamán a KSH a harmadik negyedéves beruházási adatokat teszi közzé, azonban ez várhatóan nem lesz piacbefolyásoló hatású adatközlés. Délután pedig megismerhetjük a novemberi német inflációs adatokat is, ami az Európai Központi Bank monetáris politikája szempontjából lehet érdekes. A nap folyamán, mint ahogy a héten eddig is, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírekre figyelhetnek a befektetők. A forgalom visszafogott lehet a pénz- és tőkepiacokon, mert a hálaadás miatt az USA-ban nincs kereskedés csütörtökön.

appleiphone
The Hungarian central bank, also known as Magyar Nemzeti Bank,
Frankfurti tőzsde
Brexit Michel Barnier europai unio
getty építőipar építkezés város construction
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint200117