GettyImages-618596048
Deviza

Kapaszkodik tovább a forint, célba vette a 330-at

Portfolio
A pénteki és hétfői látványos forinterősödés oda vezetett, hogy az euróval szemben már csak kettő, a dollárral szemben pedig négy egységre jár az árfolyam a féléves emelkedő trendvonaltól. Ha ezeken is át tudna menni a forint az erősödés irányába, akkor további akár jelentős erősödés is jöhet.

Kedden is jól megy a forintnak, már 331,4-nél járunk az euróval szemben, ami 0,2%-kal alacsonyabb a hétfő esti árfolyamnál. A dollár 299,2 forintba kerül, az angol font pedig 388,8-nál jár jelenleg. 

A 337-es szint kétszeri tesztelése után lefordult az euró/forint árfolyam a hosszú távú emelkedő trendvonalról, és az erősödés irányába indult el pénteken a forint. Ez hétfőn is folytatódott, így már 332-nél jár az árfolyam. A régiós devizák teljesítményéből kilógott ez a forinterősödés, a lengyel zloty csak mérsékelt erősödést produkált ez idő alatt.

A pénteki és hétfői látványos forinterősödés oda vezetett, hogy ma reggel már 332-nél jár a kereskedés az euróval szemben és amint látjuk, ezzel az árfolyam közelíti a 330-as zónát, ahol egy féléves emelkedő trendvonal, illetve a 100 napos mozgóátlag húzódik (330,7-nél). Utóbbi tavasz óta már négyszer is megállította a forint erősödési hullámait, tehát erre is oda kell figyelni és ehhez képest már csak bő egy egységnyi távolságra jár az EURHUF. Nagyon közel van tehát egy erős fal a forint további erősödése útjában.

A forint dollárral szembeni árfolyamában is megfigyelhetjük azt, hogy közelít a kurzus a féléves emelkedő trendvonalhoz (296 körül húzódik, míg az árfolyam ma reggel 300-nál jár, így 4 egységre jár az árfolyam ettől). Tegnap az euró/dollárban volt egy nagyobb emelkedés 1,10-ről 1,11 közelébe, azaz esett a dollár. Szerdán az ADP foglalkoztatottsági jelentés, pénteken pedig az árfogó amerikai munkapiaci jelentés jelenik meg, mindkét adat akár lényeges elmozdulást is hozhat a dollár árfolyamába, így ez a dollár/forintra is kihathat.

Címlapkép forrása: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint191231