forintdevizaárfolyam
Deviza

Egyhónapos csúcsra ért és így nekiment a falnak a forint

Portfolio
Csütörtökön is folytatódott a forint erősödése és délután már a 330,5-ös szintig jutott az euróval szemben, azaz egyhavi csúcsra ért és komolyan tesztelni kezdte a sokhónapos emelkedő trendvonalat, illetve a 100 napos mozgóátlagot, mint lényeges technikai akadályokat.

Nekiment a falnak a forint

Napok óta felhívjuk arra a figyelmet, hogy itt a 331 körüli zónában erős technikai akadályok tornyosulnak a forint további erősödésének útjában és mostanra ezzel a 330,5-ös árfolyammal ezt elkezdte komolyan tesztelni a forint. Újra behúzva az emelkedő trendvonalat itt 330,5 körül húzódik ez, illetve a 100 napos mozgóátlag is. Ezen kellene tehát átjutnia a forintnak, hogy tovább tudjon erősödni. A dollár ellenében még bő 1 egységre jár az árfolyam ennek a trendvonalnak az érintésétől.

Egyhónapos csúcsra ért és így nekiment a falnak a forint

Csütörtökön is folytatódik a forint lassú, fokozatos erősödése, és az euróval szemben mostanra már 330,5-ig süllyedt az árfolyam. Ez egyhavi forintcsúcsot jelent. A dollár ellenében 297,9-nél szintén ugyanez mondható el.

Csütörtök reggel 331 közelében kezdi a napot a forint az euróval szemben, ami azt jelenti, hogy még egy kis erősödést tudott produkálni a magyar deviza az utóbbi napokban látott érezhető javulás után. A következő lépés a 330-as szint elérése vagy akár leküzdése lehet a forint számára, kérdés, lesz-e ehhez elég erő a magyar devizában. A részvénypiacok tegnapi felpattanása azt sugallhatja, hogy ismét erősödött a kockázatvállalási kedv a piacokon, ez azonban nem biztos, hogy kisegíti a forintot, hiszen az utóbbi hetekben azt láthattuk, hogy inkább az MNB kamatpolitikájával kapcsolatos várakozások mozgatták a hangulatot. A dollárral szemben most 298,7-nél járunk, az angol font pedig 392 forintba kerül.

Egyelőre a régiós versenytársaknál sem látszik nagy elmozdulás, a lengyel zloty és a cseh korona a forinthoz hasonló minimális erősödést mutat. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással nyitotta a napot.

Az euró-dollár árfolyamban nem látszik továbbra sem komoly elmozdulás, az 1,10 feletti tartományban megtorpant a dollár erősödése jó ideje, az euró pedig nem tud visszakapaszkodni. Jövő szerdán a Fed kamatdöntése adhat esetleg újabb muníciót a piacnak, a következő napokat még a kivárás határozhatja meg. A japán jen és az angol font is alig mozdult ma reggelre a dollárral szemben, a jelek szerint csendes időszak jöhet a devizapiacokon.

bkk_busz_bkv
dzsudzsak balazs focista
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György
forintka191126getty
Történelmi csúcson az Európai Unió támogatottsága
Váci úti felüljáró
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Nagy bejelentés készülhet: délután megszólal Matolcsy György