GettyImages-500406320
Deviza

Nekiment a forint a falnak és lepattant róla

Portfolio
Amint azt a technikai elemzés alapján előre valószínűsítettük: elakadt a forint napok óta tartó menetelése az euróval szemben 330-nál és ma már láthatóan a gyengülés felé mozdult el.

Amennyiben a hosszabb távú technikai képet nézzük az EURHUF hetes grafikonján, továbbra is azt látjuk, hogy az emelkedő trendvonalak közé szorult a forint: fent a 337 körüli ellenállás állította meg az esését, lent pedig a 320 körüli zónában a másik emelkedő trendvonal lenne a korlát a további erősödés útjában.

Volt azonban egy ennél meredekebb emelkedő trendvonal is: az idén tavasztól húzható vonal, amely már eleve jelezte, hogy a 330-331 közötti zónában megállhat a forint menetelése. Ugyanebbe az irányba mutatott az is, hogy 330 közelében járt a 100 napos mozgóátlag, ami az elmúlt hónapokban már többször is megállította a forinterősödési hullámokat. E kettő tehát most tényleg megálljt parancsolt a forintnak, amelynek menetelése pénteken 330-nál véget ért, ma pedig már 331-ről 332 közelébe vissza is gyengült az euróval szemben. Meg kell persze jegyezni, hogy a régiós devizák közül ma a lengyel zloty is gyengült kicsit.

A forint dollárral szembeni grafikonján is látszik a fordulat (visszagyengülés), igaz itt ez hamarabb következett be, mint ahol az emelkedő trendvonal alapján „indokolt” lett volna (296 körül). A Fed szerda esti kamatdöntése (várhatóan tartás) és az ahhoz társított üzenetek a dollár oldalán keresztül akár nagyobb kilengést is hozhatnak a forint piacára, akárcsak a december 12-i előrehozott brit választások másnap hajnaltól megjelenő tényadatai. Az e heti makronaptárunk:

Címlapkép forrása: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint200117