Deviza

Átlépte a kritikus szintet a forint, majd hirtelen erőre kapott

Portfolio
A keddi és szerdai forintgyengülés után ma reggel a technikai elemzési szempontból fontos 331-as szint fölé lendült az euró árfolyama, így úgy tűnt, hogy egy újabb forintgyengülési hullám indult el. Aztán déltól határozott forinterősödés kezdődött.

Átlépte a kritikus szintet a forint, majd hirtelen erőre kapott

A déli órákig már úgy tűnt, hogy új forintgyengülési hullám kezdődött el, mert az euróval szembeni árfolyam a 331-es technikai szint fölé lendült. Aztán dél körül 330,5-ről elkezdett erősödni a forint, mostanra pedig már 330,7-ig jutott, így újra a berajzolt emelkedő trendvonal alatt jár. Ez afelé mutat, hogy a trendvonal visszatesztelése után az erősödés felé mozdul el a forint.

Átlépte a kritikus szintet a forint

A délelőtti kereskedés során a kritikus 331-es szint fölé lépett az euró jegyzése a bankközi piacon, azaz felfelé átment az árfolyam a sokhavi emelkedő trendvonalon. Ez arra utal, hogy egy újabb forintgyengülési hullám indult el.

A keddi és szerdai kereskedésben egyaránt a 331-es szintig esett a forint, ma reggel pedig ennek közelében toporog az árfolyam.

Ez nem véletlen, itt található a berajzolt emelkedő trendvonal, amelyet most tesztel vissza alulról az árfolyam, és a 100 napos mozgóátlag is lefelé kanyarodik, az is útjában áll a forintesésnek. Ez a technikai kép afelé mutat, hogy a forint újra erősödni fog, azaz a visszateszt után meglódul a magyar fizetőeszköz. Ez a kérdés most, ezekben az órákban, napokban dől el.

A dollárral szembeni forintjegyzéseknél napok óta kicsit más a kép, mert bár az emelkedő trendvonalat letörte az árfolyam, de vissza is emelkedett afölé és a 297 feletti árfolyam már azt jelenti, hogy továbbra is a gyengülő trendben halad a forint.

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
forint200117