forint191231
Deviza

Erőre kapott a forint az inflációs adat láttán

Portfolio
Az utóbbi napok forintgyengülése hétfőn 335-nél torpant meg, onnan kapaszkodott vissza a magyar deviza. Ettől még persze az év első két hetében mutatott teljesítményre nem lehet büszke a forint, hiszen szinte minden devizával szemben alulteljesítők voltunk.

Nincs megállás, kezdi ledolgozni esését a forint

Tovább erősödött a forint, már 332,8 körül járunk az euróval szemben, ami 0,3 százalékkal alacsonyabb a hétfő esti árfolyamnál. 

Kapaszkodik a forint az adat után

Kedd délelőttre 333,17-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez 0,2%-kal marad el a tegnap esti árfolyamtól. A dollár most 299,13-nál jár, az angol font pedig 387,9 forintba kerül. 

Kedd reggel 334-nél járt a forint az euróval szemben, ez alig jelent elmozdulást a hétfő esti szinthez képest. Tegnap a nap első felében 335-ig gyengült a forint, majd onnan fordult vissza a magyar deviza. Ezzel együtt az év eleje óta látott majdnem egy százalékos gyengülés azt jelenti, hogy szinte minden devizával szemben alulteljesítő volt a forint. A dollárral szemben most 299,53-nál járunk, míg az angol font 388,55 forintba kerül. Perceken belül megjelenik a KSH decemberi inflációs statisztikája, ami a forint szempontjából is fontos lehet.

A régióban a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással nyitotta a napot. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,3 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékot veszített.

Az euró-dollár árfolyamban napok óta alig látunk mozgást, gyakorlatilag az év eleje óta 1,11-1,12 között ingadozik a jegyzés. Most 1,114 körül jár, ami megegyezik a hétfő esti árfolyammal. A japán jen 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett reggel a dollárral szemben, míg az angol font a hétfői gyengülés után további 0,2 százalékot veszített.

Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

értékesítési vezető

értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint