forint készpénz
Deviza

Nem mozdul a forint a nagy rángatás után

Portfolio
Az utóbbi napokban heves mozgásokat láttunk a forint piacán, a hét elején 335-nél is járt az euró jegyzése, majd onnan kedden érezhetően visszaerősödött a magyar deviza. Vagyis továbbra is a 330-335-ös sáv határozza meg a kereskedést. A nemzetközi piacon a befektetők elsősorban a mai amerikai-kínai kereskedelmi megállapodásra figyelnek.

Szerda reggel 322,8-nál kezdi a napot a forint az euróval szemben, ez minimális elmozdulást jelent a kedd esti árfolyamhoz képest. Az utóbbi napokban heves kilengések jellemezték a forint piacán, előbb 335-ig gyengült a magyar deviza, majd onnan fordult a hangulat. Várhatóan a következő napokban is a 330-335-ös szint határozza meg a hangulatot a forint piacán. A dollár most 299 közelében jár, míg az angol font 389,5 forintba kerül.

A régióban egyelőre a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengülést mutat ma reggel az euróval szemben. A feltörekvő piacokon közben a török líra 0,2 százalékot veszített a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig hasonló mértékű erősödést mutat.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látszik nagy mozgás, változatlanul 1,11-1,12 között ingadozik a jegyzés. Ezen talán ma este az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás aláírása változtathat, a tervek szerint Donald Trump a kínai alelnökkel írja alá a kereskedelmi háború első fejezetét lezáró egyezményt. A japán jen és az angol font is minimális elmozdulással kezdte a napot, vagyis egyértelműen kivárás jellemzi a devizapiacot.

Címlapkép: Getty Images

intel logo company
koronavirus2
usacapitolium
imf
koronavirus2
ferihegyi reptér
koronavírus
forint200124
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint200117