Előfizetői tartalom

Mi történik most a forinttal? Gyengülnie vagy erősödnie kellene?

Portfolio
Bár a forintra a mostani kilátások szerint hosszabb távon fokozatos gyengülés vár, a magyar deviza rövid távon mégis tud látványosabb erősödést elérni. Mindkettőnek megvan a magyarázata – olvasható a K&H Alapkezelő csütörtöki közleményében. A szakemberek arra is próbáltak választ adni, miért jó a forintgyengülés, és hogyan tud finanszírozó deviza lenni a magyar fizetőeszköz?

Érdekes és egymásnak látszólag ellentmondó grafikonokat rajzol a forint különböző időtávokon. Egyéves távlatban - tavaly január közepéhez képest - 3-4 százalékkal gyengült az euróval szemben, így utóbbi devizát 332-333 forintos jegyezték idén januárban. Van példa azonban arra is, hogy a forint látványosan erősödött az euróval szemben, például a tavaly november végi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés