forint191231
Deviza

Nincs a forintban erő, 336 felett ragadt az euró

Portfolio
A csütörtöki új történelmi mélypont után kicsit enyhült a nyomás a forinton, de még a pénteki napot is 337 közelében kezdi a magyar deviza az euróval szemben, vagyis nem lélegezhetünk fel. Közben a tegnapi EKB-ülés után a dollár is rákapcsolt, lassan a Fed jövő heti döntésére figyelnek a befektetők.

336 felett ragadt a kurzus

Gyorsan kifulladt a forint pénteki próbálkozása. Az euróval szembeni árfolyama a 336-os szint felett ragadt. Ez azt jelenti, hogy a héten gyorsan elfogyott a jegybank hét elejei váratlan lépésének forinterősítő hatása.

Tovább veszik a forintot

Tovább erősödik a forint az euróval szemben, már 336,6-náél jár a jegyzés, ami 0,4%-kal alacsonyabb a csütörtökinél. Vagyis egyértelműen korrekciót látunk az utóbbi két nap jelentős gyengülése után. Ez akár 335 környékéig is tarthat. 

Egyre jobban belehúz a forint

Délelőttre 336 közelébe erősödött vissza a forint az euróval szemben, ez már 0,3%-os erősödést jelent a magyar deviza szempontjából a csütörtök esti szinthez képest. 

Péntek reggel 336,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forinterősödést jelentett a csütörtök esti árfolyamhoz képest. A magyar deviza tegnap 337,6 közelében új történelmi mélyponton járt, majd onnan korrigált vissza a nap második felében. Rövidtávon nem zárható ki további korrekció akár 335 közelébe, de hosszabb távon a legtöbb elemző már a 340-es szint áttörését is elképzelhetőnek tartja. A dollárral szemben most 304,9 körül járunk, míg az angol font 400,25 forintba kerül.

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is a forinthoz hasonló minimális elmozdulással kezdték a napot. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, akárcsak a dél-afrikai rand.

Csütörtök délután a dollár is rákapcsolt az EKB kamatdöntő ülése után, az euróval szemben lassan az 1,10-es szintet közelíti az amerikai deviza. Péntek reggel 1,1047-nél járt a jegyzés, ami 0,1 százalékos dollárerősödést jelentett. A japán jen minimálisan mozdult péntek reggelre, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

Címlapkép: Getty Images

forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Frankfurti tőzsde
Benzin
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
forint200117