forinteuroarolyambankjegy
Deviza

Este megint ütöttek egyet a forinton

Portfolio
A napközbeni viszonylagos stabilitás, 336 körüli árfolyam melletti hullámzás után kora este hirtelen 1 egységgel feljebb került az euró árfolyama a bankközi piacon, így megint közelít a forint a történelmi mélypontjához. Közben ma a lengyel zloty egész nap erősödött az euróval szemben, amelyen a délutáni lengyel jegybanki kamatdöntés se változtatott, így a zlotyval szemben estére csaknem elérte történelmi mélypontját a forint.

Reggel még úgy tűnt, hogy a koronavírus esetleges ellenszerének megtalálása által keltett piaci optimizmus mellett a forint erősödni tud, és célba veheti a 335-ös árfolyamot is. Aztán a jegyzések napközben többször is elakadtak 335,5-nél. Délután 5 óra után 336,1 körül járt a kereskedés, majd hirtelen 1 egységgel 337,2 körülig felugrottak.

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

A lengyel kamatdöntés előtt már reggel óta folyamatosan erősödött a zloty az euróval szemben 4,27-ről 4,24 közelébe. Délután a jegybankelnök azt mondta: 2022-ig biztosan nem lesz kamatemelés (1,5%-os az irányadó ráta), sőt a további csökkentésnek van nagyobb esélye, így lényegében megismételte mindazt, amit eddig is mondott. Mindez nem mozgatta meg érdemben a zloty árfolyamát a sajtótájékoztató alatt.

Mindezek eredőjeként a zloty/forint árfolyam újra meglódult felfelé és közelíti a 79,5-ös szintet, ami új történelmi mélypont lenne a forint számára.

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
deviza trader forint árfolyam kereskedő