Előfizetői tartalom

Tényleg bomba üzlet most a forint ellen fogadni? Így csinálják a nagyok!

Egyre többen fogadnak a forint gyengülésére, miközben a magyar gazdaság kilátásai és az ország kockázati megítélése folyamatosan javul. Mindez annak köszönhető, hogy a magyar deviza egy korábban elképzelhetetlen befektetési lehetőségben vesz részt, melyben ma a világ egyik legjobb üzlete a forintot shortolni, szinte kockázatmentesen lehet jelentős hozamot elérni vele. De mi a carry-trade lényege és miért lett most ez téma a forint piacán?

Miért megy hirtelen mindenki a forint ellen? Többször írtunk arról, hogy az MNB havi ábrakészlete alapján folyamatosan 3000 milliárd forint közelében ingadozik a forinttal szembeni külföldi shortállomány. Januárban ez megint érezhetően emelkedett, ami az árfolyamon is meglátszott, részben ennek köszönhetően gyengült történelmi mélypontra a magyar deviza. EUR/HUF árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés