forinteuroarolyambankjegy
Deviza

Tovább erősödik a forint, lassan célba vesszük a 335-öt

Portfolio
A héten fordulat látszik a forint piacán, kicsit korrigált a magyar deviza a korábbi mélypontról. Kedden már a 335-ös szintet közelítette az euró jegyzése, a következő napok hangulatát is a koronavírussal kapcsolatos félelmek határozhatják meg, ha kitart a lendület, akkor még a forintnak is lehet egy kis tere az erősödésre.

Kapaszkodik tovább a forint

Délelőttre erősödött a forint, már 335,76-nál járunk az euróval szemben, ami 0,1 százalékkal alacsonyabb a kedd esti szintnél. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

Olyan döntések jönnek még a héten, amik megint keresztbe tehetnek a forintnak

Az MNB a múlt héten döntött a kamat szinten tartásáról, most legalább február végéig nem várható újabb lépés. Ugyanakkor a héten is felbolydulhat a forint piaca, hiszen szerdán a lengyel, csütörtökön a cseh, pénteken pedig a román jegybank tart kamatdöntő ülést. A szakértők pedig azt gondolják, hogy az infláció emelkedése miatt akár a közelgő szigorítást is belengethetik, ami tovább rontaná a forint kilátásait a régióban.

Tovább a cikkhez

Szerda reggel 336 körül járt a forint az euróval szemben, ez megegyezett a kedd esti árfolyammal. Hétfőn az MNB délutáni swaptendere hozta meg a fordulatot a forint piacán, a likviditás szűkítése után kezdett erősödni a magyar deviza. A következő napokban is hasonló maradhat a hangulat, de 335-336 körül ellenállásba ütközhet a forint, vagyis nem biztos, hogy további jelentős tér van az erősödésre. A dollárral szemben 304,5 körül járt reggel a magyar deviza, az angol font pedig 396 forintba került.

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

A régiós versenytársak is alig mozdultak, a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a kereskedést. A feltörekvő piacon eközben a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékot veszített.

A dollár továbbra sem tud 1,10 alá kapaszkodni az euróval szemben, most 1,1038 körül jár a jegyzés, ami további minimális csökkenést jelent keddhez képest. A következő időszakban elsősorban a Fed kamatpolitikájával kapcsolatos várakozások, illetve az amerikai elnök dollárral kapcsolatos politikája határozhatják meg a hangulatot. A japán jen szerda reggel 0,1 százalékkal erősödött, az angol font pedig 0,2 százalékot veszített.

Kereskedés EUR/USD devizapárral az Alfa Traderen! Start
Koronavírus
Koronavírus
OTP
Koronavírus Észak-Olaszország
szentendrei hév megálló
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Online előadás
Online előadás a tőzsdei befektetésekről, kezdőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
2020. március 18.
Lakás Konferencia 2020
dollár shutter