Deviza

A bitcoinbányákat is elérte a koronavírus-pánik

Portfolio
Bezártak egy kínai bitcoin-farmot a koronavírus miatt. Más kriptobányász-hardvert áruló cégek pedig a szolgáltatásukban való késésre, kiesésre figyelmeztettek – írja a Coin Telegraph.

Átmenetileg bezár a BTC.top, egy nagyobb kínai bitcoin-bánya, mert a hatóságok lekapcsolták a gépeiket – állítja az üzemeltető vezérigazgatója, Dzsiang Zsuoer a kínai közösségi oldalon, a Weibón.

A vezető azt állítja, hogy nem személyzeti okai vannak a leállásnak, hiszen senki nem betegedett meg a cégüknél és a karbantartók közül senki nem hagyta el a régiójukat a karantén beiktatása előtt.

Azt nem tudni, hogy miért állították le a bitcoin-bányát azon kívül, hogy vélhetően a koronavírussal összefüggésben történt az eset. A bitcoin-farmok rengeteg energiát használnak fel és kifejezetten sok működik belőlük Belső-Mongóliában, Hszincsiangban, Szecsuanban és Junnanban a tartományokban elérhető olcsó áram miatt. Vélhetően az energiaellátás zavartalan biztosítása miatt szálltak rá a bányára.

A vírus és az ezt követő karanténok miatt figyelmeztetést adtak ki a legnagyobb kriptobányász-cégek is. A Bitmain, a Canaan és a MicroBT mind szolgáltatásaikban való késedelmekre hívták fel a figyelmet, ami azért is aggályos, mert a Bitmain gyártja a világ kriptodeviza-bányász hardverének 66%-át.

A járvány pont akkor tombol, amikor a bitcoin a feleződéshez közelít; az esemény körülbelül 100 napon belül fog megtörténni. A legtöbb elemző arra számít, hogy komoly mozgásokat okoz majd a feleződés a bitcoin árában.

olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
deviza trader forint árfolyam kereskedő