1000forint
Deviza

Estére kicsit magához tért a forint - 339 alatt járunk

Portfolio
Péntek délelőtt új történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, jelenleg 339 alatt járunk, vagyis kicsit eltávolodtunk a 340-es lélektani határtól. Most elsősorban a régiós kamatemelési várakozások miatt romló relatív pozíciónk, illetve a dollár erősödése tesz keresztbe a magyar devizának.

Kicsit erősödött a forint

Péntek este kicsit javult a hangulat a forint piacán, a magyar deviza 338,5-nél jár az euróval szemben. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

Megint lépdelünk a 340 felé

Délutánra ismét romlott a hangulat a forint piacán, a magyar deviza 339,2-nél jár az euróval szemben. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

Kapaszkodik vissza a forint

A délelőtt látott új történelmi mélypont 339,26 a forint szempontjából, azóta viszont enyhül a nyomás a magyar devizán, most már 338 közelében járunk. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

Most szabadulhat csak el igazán a forint árfolyama - Meddig zuhanhat?

Azzal, hogy ma 339-ig esett a forint az euróval szemben, meggyőzően áttörte az árfolyam a 11 éves trendvonalat és így jelentős tér nyílt ki felfelé az EURHUF előtt. Technikai elemzési alapon könnyen elképzelhető 1-2 hetes távon a 350 körüli euró.

Tovább a cikkhez

Úgy tűnik, áttöri a határt a dollár

Az utóbbi hetekben az 1,10-es lélektani határ mozgatta a hangulatot az euró-dollár jegyzés esetében, tegnap áttörte ezt az amerikai deviza, majd ma megy tovább. A jelenlegi 1,0955 körüli jegyzés 0,2%os dollárerősödést jelent csütörtökhöz képest. 

Kereskedés EUR/USD devizapárral az Alfa Traderen! Start

Nem áll meg a forint gyengülése

Az új mélypont sem fogta meg a forintot, már 339,3-nál is járt a jegyzés az elmúlt percekben, vagyis tényleg "megkóstolhatja" ma a 340-et is. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

339 felett az új mélypont

Az elmúlt percekben tovább esett a forint, amivel rögtön új történelmi mélypontot láttunk az euró ellenében. Most 339,06 az új mélypont, így jelenleg 0,3%-os esésben van a fori nt csütörtök estéhez képest. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

Visszaesett a magyar export, elolvadt a külkereskedelmi mérleg többletünk

Decemberben fél év után először csökkent a magyar export éves alapon, ami a tegnap közzétett gyenge magyar és ma megjelent német ipari termelési adat tükrében már nem akkora meglepetés. Valószínűleg a mai adatban is a szokásosnál hosszabb karácsonyi szünet volt a fő ok, nem annyira a gyenge külső kereslet. Mivel közben decemberben az import mérsékelten továbbra is nőtt, így az utóbbi években ritkán látott alacsony szintre csökkent a havi külkereskedelmi mérleg többletünk. Utóbbi adatnál az éves érték pedig 10 éve a legalacsonyabb lett.

Tovább a cikkhez

Megint beszakadt a német ipar decemberben

A várt minimális csökkenés helyett 3,5%-kal esett vissza a német ipar teljesítménye decemberben – közölte a statisztikai hivatal péntek reggel. A vártnál sokkal rosszabb adat elsősorban az építőiparnak volt köszönhető, de az energia kivételével minden iparágban csökkenést mértek.

Tovább a cikkhez

Péntek reggel 338,3 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A magyar deviza nagyjából 40 fillérre van történelmi mélypontjától, akár már ma új rekordárfolyamot láthatunk. Tegnap a cseh kamatdöntés indította el a lejtőn a nap második felében a forintot, előzetesen szinte senki nem számított szigorításra. Szerdán a lengyelek szinten tartották a kamatot, ma pedig a román jegybank döntése lehet érdekes, hiszen ha ők is emelnek, akkor az tovább ronthatja a forint relatív pozícióját. Vagyis egyelőre nem jók a forint kilátásai, nehéz lenne arra fogadni, hogy a következő napokban nem gyengül rekordszintre a magyar deviza, sőt akár a 340-es árfolyamot is megnézheti. A dollár 308,3-nál jár, az angol font pedig most 399 forintot ér.

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start

A régióban egyelőre stagnál a lengyel zloty és a cseh korona is, utóbbi deviza csütörtök délután jelentősen erősödött a kamatemelés hírére. A feltörekvő piacokon a török líra stagnálással kezdi a napot a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig minimálisan erősödni tudott.

A fejlett devizák közül az euró-dollár jegyzés esetében hetek óta az 1,10-es lélektani határ áttörése foglalkoztatja a befektetőket. Most épp úgy tűnik, hogy a dollár át tudja törni ezt a szintet, 1,0972-nél jár a jegyzés, de ez még nem nevezhető szignifikáns letörésnek, a következő órák-napok kérdése lesz az, sikerül-e alatta maradni. A japán jen minimális elmozdulással kezdte a napot, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben.

Kereskedés EUR/USD devizapárral az Alfa Traderen! Start

Ma a régióban a már említett román kamatdöntésre figyelnek elsősorban a befektetők, a nap második felében Amerikából jönnek a januári munkaerőpiaci adatok, melyek szintén okozhatnak kilengéseket a piacon.

Hétéves csúcsra erősödött a cseh korona a váratlan kamatemelésre

Vártalanul megemelte az alapkamatot a Cseh Nemzeti Bank (CNB), amire a korona azonnal erősödni kezdett

Tovább a cikkhez
olaszország vírus koronavírus
orvos labor egészségügy kórház
Vágó László interjú
koronavírus vírus labor
forint200117
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
deviza trader forint árfolyam kereskedő