Előfizetői tartalom

Fontos sorozat szakadt meg - Már az MNB új fegyvere sem segít a forinton?

Portfolio
Az utóbbi hetekben a jegybank elkezdte óvatosan szűkíteni a likviditást, amire rendre erősödéssel reagált a forint a hétfői tendereket követően. Tegnap azonban ez a hatás már jóval kisebb volt, a Commerzbank elemzője szerint önmagában a likviditás szűkítése már kevés, mert ezzel ugyan szigorodik a monetáris politika, de nem annyival, amennyivel az infláció indokolná.

Hétfőn további 64 milliárd forinttal szűkítette a likviditást az MNB azzal, hogy nem fogadott el ajánlatot a szokásos heti tenderén. Az utóbbi néhány héttől eltérően azonban erre nem reagált komoly erősödéssel a forint, alig volt piaci hatása. Kapcsolódó cikkünk 2020. 02. 10. Megint nem fogadott el ajánlatot a jegybank, tovább szűkül a likviditás EUR/HUF árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés