Előfizetői tartalom

Mit léphet az MNB márciusban? A piac már kamatemelést áraz

Portfolio
Egyelőre nehéz megjósolni, mit léphet márciusban az MNB azt követően, hogy a héten Nagy Márton arról beszélt, hogy minden eszközt készek bevetni az infláció ellen. A Raiffeisen Bank elemzői szerint ugyan a piacon már kamatemelést áraznak, könnyen lehet, hogy a jegybank kitart még az utolsó pillanatig, csak megpróbálja elhitetni a közelgő szigorítást.

A héten megjelent vártnál magasabb inflációs adat után az MNB hangsúlyozta, hogy a jelenlegi emelkedő trendért felelős hatások februártól ismét csökkenni fognak, ezzel márciusra már újfent a toleranciasávban lesz az infláció, és egyébként is mindent megtesz annak érdekében, hogy azt a célon tartsa, például az FX-swap állomány további csökkentésével – kommentálta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés