Előfizetői tartalom

Egyeztetett a bankokkal az MNB – Nem tetszik a túl nagy kamatemelkedés?

Portfolio
Egyeztetett a kereskedelmi bankokkal az MNB szerdán, amely során azt jelezte a jegybank, hogy a bankközi kamatok emelkedése túlzott volt az utóbbi időszakban – értesült a Reuters két névtelen piaci forrástól. Az MNB azt hangsúlyozta a hírügynökségnek, hogy csak egy szokványos kozultáció volt a mai, és nem látnak indokolatlan mozgásokat a bankközi piacon. Az esemény után a forint volatilitása megugrott, illetve az euróval szembeni árfolyam összességében gyengült, hiszen a jegybank érezhetően a piaci kamatemelkedés részleges korrekcióját szeretné elérni, vagyis lazítana a napokban kialakult monetáris kondíciókon.

A váratlanul magasra ugrott magyar inflációs adat után, 340-es euróárfolyam körül Nagy Márton MNB-alelnök a múlt héten arról beszélt, hogy a jegybank kész bármilyen eszközt bevetni az inflációs cél elérése érdekében és a márciusi kamatdöntéskor majd akár léphetnek is. Ezután gyorsan emelkedni kezdtek a bankközi kamatok, amire ráerősített az is, hogy a hétfői jegybanki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés