Előfizetői tartalom

Tovább esik a forint, 337-nél az euró

Portfolio
Az utóbbi napokban a 334,5-335 körüli szint megfogta a forint erősödését, és miután ma délelőtt nagy lendülettel egészen 334-ig tovább tudott erősödni, hirtelen elkezdett esni. Aztán a nap során több hullámban további esés mutatkozott. Ebben az MNB és a kereskedelmi bankok közötti ma délelőtti egyeztetésnek lehetett szerepe, amelyen piaci szereplők szerint a jegybank azt jelezte, hogy a bankközi kamatok emelkedése túlzott volt az utóbbi napokban. Ez azt a benyomást kelthette a piaci szereplőkben, hogy az MNB nem feltétlenül nézi jó szemmel a piacon nagyon gyorsan megindult monetáris szigorítást, ezt pedig akár lazító jelzésként is értelmezhették egyesek és és ezért eshetett a forint.

2020. február 19. 17:03 Tovább esik a forint, 337-nél az euró Az utóbbi egy órában további esés látszik a forint piacán és így az euróval szembeni jegyzések már 337-nél járnak. Napon belül tehát 3 egységgel drágult az euró és bő 3 egységre járunk a múlt héten 340 felett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái