deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Még tovább erősödött a forint

Portfolio
A csütörtöki határozott gyengülést pénteken ledolgozta a magyar fizetőeszköz, amiben segíthettek a vártnál jobb európai beszerzési-menedzser index adatok, illetve a JCR Rating felőli magyar felminősítés is. Délután 337 körül hullámzik az euró jegyzése, azaz 1%-ra a múlt héten 340-es szint felett megjárt eddigi történelmi forintmélyponttól. Közben figyelemre méltó, hogy még a vártnál jobb konjunktúra-adatok mellett sem tudott talpra állni közel 3 éves mélypontjáról az euró a dollárrall szemben.

Még tovább erősödött a forint

A délutáni kereskedés során tovább erősödött a forint az euróval szemben 337-ig, azaz reggel óta 1,5 egységnyi a mozgás. Ebben a vártnál jobb délelőtti európai konjunktúra-adatok mellett délután a japán JCR Rating felőli magyar felminősítésnek is lehetett némi szerepe. A dollár jegyzései 312-nél járnak, hiszen a dollár kitartóan erős az euróval szemben 1,08 körül.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megint erősödik a forint - Elkerülhetjük az új mélypontot

A péntek reggeli 338,5 körülről több hullámban egészen 337,3-ig erősödött a forint az euróval szemben, miközben a vártnál jobb német, francia és eurózónás bmi-adatok összességében nem tudták érdemben és tartósan erősíteni az eurót, illetve az európai tőzsdéket. Az euró/dollár 1,08 közelében maradt, azaz továbbra is csaknem 3 éves mélypontnál jár. A dollárral szembeni forintjegyzések 312,4 körül mozognak a bankközi piacon.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Amint alábbi grafikonunkon látszik: a forint tegnap alulról csaknem visszatesztelte az emelkedő trendvonalat az euróval szemben, ma pedig elkezdett erősödni (süllyed az EURHUF), ez pedig technikai elemzési alapon inkább afelé mutat, hogy a forint rövid távon tovább erősödik a trendvonal letörése után.

Péntek reggel 338,17-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a csütörtök esti árfolyammal. A magyar deviza a héten 334-ig erősödött miután az MNB jelezte, hogy minden eszközt kész bevetni az infláció ellen. Szakértők szerint a jegybank múlt heti megszólalása sokkal inkább annak volt köszönhető, hogy gátat akartak szabni a forint gyengülésének, könnyen lehet, hogy 340-néll volt az MNB tűréshatára, amin túl nem akarták hagyni gyengülni a forintot. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy csak átmeneti lökést adott a jegybank a forintnak, az elmúlt két nap már ismét a gyengülésről szólt. A dollárral szemben 313,25-nél járunk, míg az angol font 404 forint közelében jár.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, az utóbbi egy hétben a forint mellett a két régiós versenytárs is gyengült. A feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand szintén minimális elmozdulással nyitotta a kereskedést.

Az utóbbi napokban a forintnak és versenytársainak rosszul jött a dollár erősödése is, az amerikai deviza már az 1,08-as határt is átvitte az euróval szemben, péntek reggel 1,0797-nél jár az árfolyam. Ezzel az év eleje óta eltelt kevesebb mint két hónapban már 3,75%-ot erősödött a dollár az euróval szemben, egy év alatt pedig majdnem 5 százalékkal került lejjebb az árfolyam. A japán jen péntek reggel 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékot javított.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma a nemzetközi devizapiac elsősorban a februári előzetes feldolgozóipari beszerzési menedzserindexekre figyel, a nap első felében Nyugat-Európából, délután pedig a tengerentúlról közlik a friss konjunktúra-adatokat, melyek a koronavírus gazdasági hatásai miatt kiemelt figyelmet élveznek.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő