forint191120
Deviza

Már a 340-es lélektani határ felé tart a forint - Ma meglesz az új mélypont?

Portfolio
Az utóbbi napokban elsősorban a romló nemzetközi hangulatnak köszönhetően gyengült ismét a forint, így lassan a 340-es szint kerül ismét veszélybe. A rossz hír, hogy most hiába várunk az MNB újabb jelzésére, amíg nem csillapodik a globális kockázatkerülés, addig nehéz lesz visszafordulni innen.

Tovább gyengül a forint

Délelőttre 339,75-ig gyengült a forint, ez már alig 70 fillérre van a korábbi csúcstól és 0,3%-kal magasabb a tegnapi jegyzésnél. 

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start  

Hajszálra mélypontjától a forint

Szerda reggel további gyengüléssel kezdett a forint, már 339,2-nél jár az euróval szemben, ami 0,1 százalékos gyengülést jelent tegnaphoz képest és alig egy egységnyire van a történelmi csúcstól. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A koronavírus-pánik taszigálja történelmi mélypont felé a forintot

Szerda reggel 338,6-nál indítja a napot a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelent a magyar deviza szempontjából kedd estéhez képest. Ugyanakkor így is belátható közelségben van a 340,39-es történelmi forintmélypont, ami akár napokon belül elérhető lesz, ha tovább gyengül a magyar deviza.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az utóbbi egy hétben komoly változás történt a forint piacán: korábban hónapokig az MNB ultra laza monetáris politikája volt a gyengülés elsődleges oka, a feltörekvő piacokon legalacsonyabbnak számító magyar reálkamat gyengítette a forintot. Aztán úgy tűnt, hogy 340 körül van a jegybank ingerküszöbe, Nagy Márton erős üzeneteket küldött a piacnak, ami átmenetileg fordulatot is hozott az árfolyamban. Azóta viszont a koronavírus miatti globális kockázatkerülés ismét lejtőre tette a devizát. Vagyis ma már nem arról beszélhetünk, hogy hazai tényezők miatt alulteljesítő a forint, hanem a romló környezetben a többi feltörekvő piaci devizával párhuzamosan esik. Az utóbbi egy hétben a forint fél százalékot veszített az euróval szemben, miközben a régióban a lengyel zloty 0,9 százalékkal, a cseh korona pedig 1,2 százalékkal gyengült.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A kockázatkerülés egyik jele a dollár erősödése volt az utóbbi időszakban, szerda reggel a forint 311,54-nél járt az amerikai devizával szemben, míg az angol font 404,4 forintba került.

A régióban is minimális elmozdulásokkal indult a nap, egyelőre a zloty és a korona sem gyengül tovább, stagnálást tapasztalhatunk. A tágabban vett feltörekvő piacokon a török líra 0,1 százalékot veszített a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékos visszaeséssel kezdett.

A dollár minimálisan megint erősödött ma reggelre, az euró-dollár jegyzés 1,087 körül jár, ami 0,1 százalékkal marad el a kedditől. A japán jen eközben 0,2 százalékot veszített az amerikai devizához képest, míg az angol font szintén minimális visszaesést mutat.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

koronavirus, mikroszkop
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát
kórház
kórház
kórház getty
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő