15 August 2019, Hessen, Frankfurt/Main: A trader looks at his monitors in the trading room of the stock exchange. Photo: Frank Rumpenhorst/dpa (Photo by Frank Rumpenhorst/picture alliance via Getty Images)
Deviza

335-nél komoly falba ütközött a forint az amerikai kamatvágás után

Portfolio
A dollár kismértékű gyengülése és a forint erősödése követte a Fed kedd délutáni rendkívüli kamatvágását.

Estére sem tud tovább erősödni a forint

A devizapiacon kicsit alábbhagyott a csapkodás, a forint továbbra is 336,2 körül jár az euróval szemben, ami 0,4%-os erősödést jelent a hétfői záráshoz képest.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az euró-dollár sem sokat mozdult az utóbbi percekben, változatlanul 0,4%-os emelkedést mutatr tegnaphoz képest. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megszólalt Trump a kamatvágás után: „még, még, még, ennyi nem elég”

A Fednek tovább kell lazítania, élen kell járnia a világon a kamat csökkentésében – kommentálta a Twitteren Donald Trump a jegybank mai kamatvágását.

Tovább a cikkhez

Történelmi szintet ostromol az amerikai hozam a Fed lépése után

Egy százalék közelébe esett vissza az amerikai tíz éves referenciahozam azt követően, hogy a Fed 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot kedden. A jegyzés már eddig is történelmi mélységben volt, most újabb lélektani határt ugorhat át.

Tovább a cikkhez

Nem tartott sokáig a forint szárnyalása

A 335-ös szint elérése után hirtelen megtorpant a forint, így most ismét 336,3 körül jár a jegyzés az euróval szemben, ami még így is 0,4%-os erősödést jelent hétfő estéhez képest. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Közben a dollárban nincsenek ennyire heves mozgások, az amerikai deviza tartja a kamatvágás után összeszedett gyengülését. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Hasít a forint a Fed nagy húzására

Valósággal kilőtt a magyar deviza, a Fed mai bejelentése óta szinte megállás nélkül erősödik. Jelenleg 335-ön áll, ezzel kéthetes csúcsot döntve. Ez 0,7%-os napon belüli erősödést jelent.

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start  

Újra 300 alatt, kritikusan fontos szintnél a dollár árfolyama

A Fed-kamatvágás hírére esni kezdett a dollár a nemzetközi piacokon, miközben a forint még tovább erősödött, így a dollár/forint árfolyam a kerek 300-as szint alá bukott kicsit. Már reggel felhívtuk rá a figyelmet, hogy az erősödés felé néz ki a forint grafikonja mind az euróval mind a dollárral szemben és amint rámutattunk, a dollár/forintban az emelkedő trendvonal letörése még további jelentős forinterősödés előtt nyithatja meg az utat. Most éppen ezt a trendvonalat kezdi el tesztelni az árfolyam.

336-nál jár a forint

Az amerikai lazítás hírére a forint is azonnal erősödéssel reagált, így a 336,4-es szintig esett az euró jegyzése, ami 0,4%-kal alacsonyabb a tegnapinál. Ezzel lassan a 335-336-os fontos támaszt közelíti az árfolyam. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esik a dollár a kamatvágásra

A Fed kamatvágásának hírére azonnal 0,3 százalékot esett a dollár az euróval szemben, így most 1,1174-nél jár a jegyzés. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Bréking: rendkívüli kamatvágást jelentett be a Fed!

Rendkívüli, előre meghirdetett ülés nélküli azonnali 50 bázispontos kamatvágást jelentett be ma közép-európai idő szerint 4 órakor az amerikai jegybank a koronavírus negatív gazdasági hatásainak enyhítésére. A piac március 18-ra, a meghirdetett ülésre már napok óta 100%-os eséllyel árazta ezt a lépést, de voltak pletykák, hogy még ezt megelőzően jön ki a döntéssel a Fed és ez most meg is történt. Utoljára a 2008-as válság legintenzívebb időszakában volt hasonlóra példa, amikor szintén rendes kamatdöntő ülés nélkül jelentett be 50 bázispontos vágást a Fed.

Tovább a cikkhez

Meglódult a forint

Erősödésbe kezdett a magyar deviza az elmúlt percekben, jelenleg 336,5 forintot ér egy euró. A forint 338,2 körül tetőzött a nap folyamán, a csúcsot pedig a jelenlegi erősödéssel érte el.

Kereskedés EUR/HUF devizapárral az Alfa Traderen! Start  

OTP: A gyenge forint mentheti meg Magyarországot a koronavírustól

Továbbra is 3,3%-os GDP-növekedésre számítanak 2020-ban az OTP Bank elemzői, azonban a koronavírus miatt ebben lefelé mutató kockázatokat látnak – olvasható a bank friss elemzésében. Az esetleges visszaesés kivédésére ugyanakkor a költségvetésben is van mozgástér, illetve a gyenge forint is tompíthatja akár az export botladozását.

Tovább a cikkhez

Megvolt a forint mélypontja és jön az erősödés?

Ma reggel a hirtelen gyengülést ugyanolyan intenzív erősödés követte a forint piacán, így máris bejárta a 337-338 közötti tartományt az euróval szemben. Közben a külpiaci hangulat határozottan javul a koronavírus miatti piaci pánik enyhülésével, ez pedig a forintnak is támaszt adhat. Ebben segíthet az a piaci bizakodás is, hogy márciusban már talán lép valamit az MNB is az inflációs kockázatokra hivatkozva, ami szintén támogathatja a forintot.

Amennyiben megnézzük nagyon messziről, hogy mit csinál a forint az euróval szemben, azt látjuk, hogy a 12 éves emelkedő trendvonalat bár felfelé átlépte kicsit, de nem indult meg látványosan felfelé, inkább megtorpanásnak mondanánk az EUR/HUF februári havi gyertyáját.

Amennyiben az elmúlt hetek árfolyamára nézünk, dupla tetőt fedezhetünk fel 340,5 körül, ahonnan múlt pénteken azután fordult le gyorsan az árfolyam (forinterősödés), hogy alulról tesztelte a berajzolt emelkedő trendvonalat. Ez ismét csak afelé mutat, hogy a 340 körüli zóna nagyon erős ellenállás és inkább lefelé, a forint erősödése irányába van mozgástere az árfolyamnak.

A forint dollárral szembeni hosszú távú (havi) grafikonján is fordulós jelet fedezhetünk fel, hiszen beleütközött 314 körüli árfolyam mellett a hosszú távú emelkedő trendvonalba, majd nagyobb kanócot hagyott a februári havi gyertya. A berajzolt rövidebb távú emelkedő trendvonalra kell figyelni, ami most 299-nél húzódik: ha ez elesik, akkor akár nagyobb forinterősödés is kibontakozhat.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Drámai fordulat Amerikában - Sokan már a következő válságra készülnek?
szíria háború
shanghaikina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő