Előfizetői tartalom

Egy hónapot adott magának az MNB - Rázós hetek elé néz a forint

Március végén értékeli a makrogazdasági folyamatokat a Monetáris Tanács, illetve akkor határozhatnak arról, milyen lépésre van szükség az inflációs cél elérése érdekében – írta keddi közleményében az MNB. Ezzel még egy hónapot adott magának a jegybank, hogy a monetáris politika irányáról döntsön, addig viszont egy sor fontos adat is megjelenik még. Most azt vesszük sorra, milyen eszközei vannak az MNB-nek, illetve mi dönthet azok használatáról.

Fejfájást okoz az infláció Elsősorban az infláció okoz fejfájást a jegybanknak az utóbbi hónapokban, már a decemberi drágulási ütem elérte a jegybanki céplsáv tetejét (3 ±1 százalék), majd januárban tovább gyorsult az áremelkedési ütem 4,7%-ra, ami 2012 óta nem látott csúcsot jelentett. A jegybank és a szakértők egyetértenek abban, hogy az infláció megugrása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés