Előfizetői tartalom

Amióta kitört a pánik a világban, a forint a legstabilabb régiós deviza

Portfolio
A piaci hangulatra a vezető tőzsdeindexek a leginkább érzékenyek és mióta azok február 21-től zuhanni kezdtek a koronavírus várható negatív hatásai miatt, a forint számít a legstabilabb devizának a mi régiónkban mind az euróval, mind a dollárral szemben. Ebben persze lényeges szerepe van annak, hogy a megelőző időszakban éppen a forint szenvedte el az egyik legnagyobb gyengülést, így most ahhoz képest nincs további esés, részben a forintgyengülést eddig okozó pozíciók zárása miatt, részben amiatt, hogy a piaci szereplők készülnek az MNB két hét múlva esedékes kamatdöntésére.

Az euróval szemben gyakorlatilag stagnált a forint a február 21-i kezdődátum óta, az utóbbi napok heves világpiaci mozgásai mellett mindössze 334,5-338 között hullámzott a kereskedés. Közben a régió eddig legstabilabbnak tartott devizája, a cseh korona már 4% feletti esést mutat február 21-hez képest, a zloty is közel 2%-osat, a török líra 6% feletti esésnél jár, a mindig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés