Előfizetői tartalom

Zuhan a forint, de vajon meddig?

Portfolio
Napok óta az eddigi történelmi mélypont körül billegett a forint az euróval szemben, ma pedig arra a hírre ütöttek rajta nagyot 342-ről 348-ig, hogy az MNB az összes vállalati hitelnél év végéig törlesztési moratóriumot kezdeményezett. Mivel sosem volt még ilyen gyenge a forint, nehéz fogódzót találni arra a kérdésre, hogy meddig zuhanhat a forint, de azért a technikai elemzés ad néhány támpontot.

Arra már hetek óta rámutattunk, hogy egy 12 éves emelkedő trendvonal tartotta vissza eddig a forintot a további eséstől, de ahogy az elmúlt hetekben a világ számos pénz- és tőkepiacán drámai mozgásokat és eladói hullámot láttunk, nőtt az esélye, hogy ez a vonal a forintnál sem tart ki sokáig. Ma kora délután át is lépte az eddigi 340,6-os történelmi csúcsot az euró...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés