forint euro arfolyam dollar bankjegy magyar
Deviza

Zuhan a forint, de vajon meddig?

Portfolio
Napok óta az eddigi történelmi mélypont körül billegett a forint az euróval szemben, ma pedig arra a hírre ütöttek rajta nagyot 342-ről 348-ig, hogy az MNB az összes vállalati hitelnél év végéig törlesztési moratóriumot kezdeményezett. Mivel sosem volt még ilyen gyenge a forint, nehéz fogódzót találni arra a kérdésre, hogy meddig zuhanhat a forint, de azért a technikai elemzés ad néhány támpontot.

Arra már hetek óta rámutattunk, hogy egy 12 éves emelkedő trendvonal tartotta vissza eddig a forintot a további eséstől, de ahogy az elmúlt hetekben a világ számos pénz- és tőkepiacán drámai mozgásokat és eladói hullámot láttunk, nőtt az esélye, hogy ez a vonal a forintnál sem tart ki sokáig. Ma kora délután át is lépte az eddigi 340,6-os történelmi csúcsot az euró a forinttal szemben és első körben 342-ig emelkedett az árfolyam. Aztán az MNB hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatos rendkívül fontos javaslatára azonnal 348 közelébe ugrott az árfolyam, majd 345 körülig korrigált.

Egy ilyen jelentőségű hír könnyen lehet, hogy hosszabb időre is a berajzolt emelkedő trendvonal felett tartja majd az euró/forintot, azaz mostantól majd ezt a 341 körül tartó vonalat kell figyelni, mint lehetséges támasz a forint visszaerősödési kísérleteinél.

Február közepén, az akkor kialakult forint történelmi mélypontnál írt technikai elemzésünkben már vázoltuk, hogy ha átjut felfelé az akkor még csak 338-nál járó emelkedő trendvonalon az EURHUF, akkor első körben 9-10 egységnyi tér nyílik meg felfelé, ami 348 körüli árfolyamot jelentene. Éppen eddig ugrott ma fel első körben az euró.

Akkor rögtön hozzátettük, hogy ha eddig eljutna az árfolyam, akkor a „kerek” 350-es szint is a képbe kerül pszichológiai okok miatt (a kerek szintek jellemzően vonzzák az árfolyamot, illetve gyakran jelentenek megállót egy-egy hullámszerű mozgás során).

Éppen ezt a 350-es eurót jelöli meg új technikai célárának a Commerzbank a hétfői elemzésében, azaz mostantól ezt a szintet kell figyelni. A német bank technikai elemzője ezután azt rögzíti, hogy 354-nél és 360-nál húzódnak további ellenállások az EURHUF árfolyamban, azaz

a mai 348-as szint után tehát a 350-es, majd a 354-es és a 360-as szinteket kell figyelni, ezekig a szintekig eshet tehát a következő időszakban a forint a technikai elemzés alapján.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
deviza trader forint árfolyam kereskedő