Előfizetői tartalom

Elképesztő: 35 éves mélypontra zuhant az angol font!

Portfolio
Múlt hétfőn még 1,31 felett járt az angol font a dollárral szemben, ma délután pedig már 1,19 alatt, azaz másfél hét leforgása alatt 10%-ot hanyatlott a font a zöldhasúval szemben. Ez 35 éves mélypont, azaz még a Brexit utáni font összeomlás mellett sem volt ilyen gyenge, mint most. Ebben bizonyára szerepe van annak is, hogy a brit kormány tegnap nagy költségvetési mentőcsomagot hirdetett meg, és a háborús időket idéző 20% feletti költségvetési hiány szükségességére célzott a büdzsé felügyeletéért felelős vezető.

Az elmúlt órákban újabb meredek fontgyengülés bontakozott ki a vezető devizákkal szemben, a font/dollár keresztárfolyam 1,19 alá bukott. Ez 35 éves mélypont, azaz még a Brexit népszavazás utáni mélyrepüléskor, 2016 őszén se volt ilyen gyenge, mint most. Másfél hét alatt tehát 10%-os a zuhanás, noha a Bank of England még „csak” egy kamatvágást jelentett be és az irányadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés