forint200212
Deviza

Megnyugodott a forint, csak az a baj, hogy 357-nél

Portfolio
Csütörtökön is jókora forintesésnek lehettünk tanúi, hiszen az euróval szemben fillérekre járt a magyar fizetőeszköz a 360-as szinttől, a tovább szárnyaló dollárral szemben pedig már 332-nél jár az árfolyam. Nemrég még az euró árfolyama volt ilyen magasságokban. Természetesen mindkét vezető devizával szemben ezek új történelmi forintmélypontot jelentenek.

Kis megnyugvás a piacon, de erősödés nincs

Kicsit stabilizálódott a forint árfolyama az utóbbi órákban a regeli kapkodás után. Jelenleg 357,65-nél jár az euró jegyzése, ami viszont még mindig több mint egy százalékkal magasabb a tegnap estinél. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Bedurvult a dollár, hanyatlik tovább a forint

Új 3 éves csúcsra ugrott a dollár az euróval szemben az elmúlt percekben már 1,0730 körül jár a kereskedés. Emiatt a dollár/forint jegyzések is 333 fölé lendültek. Közben a forint az euróval szemben 358 körül hullámzik.

Durvul a dollár, hanyatlik tovább a forint

A dollár folytatódó szárnyalást mutat a vezető devizákkal szemben ma is, így az euró ellenében az imént 1,0780-ig jutott, néhány pipre járunk attól, hogy új 3 éves eurómélypontot, azaz dollárcsúcsot mondhassunk. Az EKB tegnap éjjel bejelentett újabb nagy eszközvásárlási (pénznyomtatási, perifériás hozamokat leszorító) programja érthetően gyengíti az eurót is. 

Az itthoni kormányzati intézkedések (hitelelengedés, nagy költségvetési és monetáris élénkítés felé való elmozdulás jelei a kormányzati kommunikációban) mind-mind gyengítik a forintot, és ezek nyomán ma délelőtt átmenetileg 359,8-ig zuhant az euróval szemben, azóta 357,5-358 körül hullámzik a kereskedés.

A dollár szárnyalása és a forint vesszőfutása együtt immár 330 feletti dollárárfolyamot jelent: jelenleg 331 körül járnak a jegyzések az imént elért 332-es szint után.

Ha fegyver van nálad, ne félj használni!

A magyar gazdaságpolitika komoly védelmi fegyverrel rendelkezik, de az eddigi jelek alapján úgy tűnik, hogy a közeledő tankra csak puskával akarunk lőni - írja Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke és Zsiday Viktor, a Citadella Alap alapkezelője a Portfolio-nak küldött írásában. Arra figyelmeztetnek: ha a kormány nem lép napokon belül, akkor a következő hetekben több százezer alkalmazottat is elküldhetnek a magyar cégek. Hasonlóan a Portfolio álláspontjához, úgy vélekednek, gyorsan kell cselekedni. Az intézkedéssorozat több ezer milliárd forintjába is kerülhet az országnak, de most nincs akadálya annak, hogy a kormányzat a hatalmas összeomlást hatalmas (bár ideiglenes) költekezéssel ellensúlyozza. Szabó László és Zsiday Viktor, a magyar befektetési piac két nagyágyújának írását közöljük.

Tovább a cikkhez

Pánikszerű EKB-lépésre beszakadtak az eurózónás kötvényhozamok

A drámai szerdai eurózónás kötvényhozam emelkedés láttán éjjel egy 750 milliárd eurós kötvényvásárlási programot jelentett be az Európai Központi Bank, amelynek hatására csütörtök délelőtt hatalmasat estek az eurózónás periféria államok kötvényhozamai, különösen az olasz papírok hozamai.

Tovább a cikkhez

Már csak egy kamatemelés állíthatja meg a forintot a lejtőn

A hiteltörlesztés befagyasztásávával a kormány biztosította annak lehetőségét, hogy az MNB esetleges kamatemelése ne jelentsen rögtön külön terhet a recesszióval szembenéző gazdaságban. A jelenlegi forintgyengülés ugyan a régiós trendbe beleillik, de túl van azon a szinten, amit a bérnövekedés üteme miatt a versenyképesség fentartásának indokával lehetne tolerálni, és már csak hangulati hatásával is tartósan emelheti az inflációt – véli Samu János, a Concorde vezető elemzője. A jegybank jelentős tartalékai is csak korlátozott mozgásteret jelentenek a gyengülés megállításához, ha valóban fontos cél az árfolyam stabilitása, azt kamatemelés nélkül nem lehet elérni – ettől sem azonnali, tízforintos nagyságrendű erősödést, csak a gyengülő trend végét lehet várni.

Tovább a cikkhez

Nincs megállás, hajszálra a 360-tól

359,67-ig gyengült a forint az utóbbi percekben, ez csak ma 1,5%-os ugrás a tegnap esti árfolyamhoz képest. 

Nem sokáig úsztuk meg

Eddig tartott ki a forint új történelmi mélypont nélkül, az utóbbi percekben

357,06-nál

is járt a jegyzés, ez most az új csúcs. 

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Majdnem megvolt ma is a mélypont

356,47

Ez most a forint aktuális mélypontja, ahová tegnap felszúrt a jegyzés, az elmúlt percekben ettől hajszálnyira jártunk, a nagy csapkodásban 356,3 is volt az árfolyam. 

Nehéz szavakat találni a forint gyengülésére – Bőven 350 felett indul a nap

Csütörtök reggel nagy kilengésekkel indult a forint napja, de bőven 350 feletti árfolyamokról beszélünk, sőt 355 közelében jár az euró jegyzése. Ez csak az elmúlt egy hétben közel 5%-os zuhanást jelent a magyar deviza szempontjából. A piac egyértelműen ideges, nagy a volatilitás a forint esetében is, de ugyanez elmondható a legtöbb feltörekvő piaci devizáról. A dollárral szemben most 323,4-nél járunk, míg az angol font 373,4 forintba kerül.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty 0,9 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a szerda este bejelentett gazdasági intézkedéscsomag után, míg a cseh korona 0,3 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra fél százalékot veszített a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig majdnem 2 százalékos pofont kapott már reggel.

A dollár jelentős erősödést produkált szerdán az euróval szemben, a másfél százalékos szárnyalással 1,09 alá is visszaesett az árfolyam. Ma reggelre egy kis korrekció látszik, 1,0917 körül jár a jegyzés. A japán jen 0,8 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font fél százalékot veszített.

Pánikban a lehetőség: zuhannak az árfolyamok. Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
koronavirus_nagyvaros
boris johnson brexit
joe biden koronavirus
franciaorszagparizs
Küszöbön az összeomlás: Törökország lehet a következő Venezuela
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfoliókezelő

Junior portfoliókezelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint200212