forint készpénz
Deviza

Nincs megállás a forint piacán, egyre erősebb

Portfolio
Gyengült a forint kedden az MNB eszközvásárlási programjának részletei után, a nap második felében a 360-as szint közelében is járt az euró jegyzése. Szerdán viszont a kedvező befektetői hangulat vitte a hátán a forintot is. Az euróval szembeni jegyzések estére megközelítették a 354-es szintet.

Erősödik tovább a forint

A kedvező befektetői környezetben tovább tudott erősödni a forint is. Az euróval szembeni jegyzések a 354-es szint felé közelednek úgy, hogy reggel még 358 körül járt az árfolyam.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tovább repülnek az amerikai tőzsdék a koronavírus elleni szerről szóló hírekre

Nap közben mérsékelt elmozdulást láttunk az európai tőzsdéken, azonban nem sokkal az amerikai nyitás előtt kedvező hírek érkeztek a legígéretesebb koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatban, amire egyből pattantak a világ tőzsdéi, az európai tőzsdék nagyot emelkedtek, és a magyar tőzsde is jelentős emelkedéssel zárt, a legjobban a hazai börzén az OTP teljesített. A tengerentúli tőzsdék is nagyot emelkedtek ma.

Tovább a cikkhez

Megy tovább a forint

Délutánra 354,7-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez már 0,8%-os erősödést jelent tegnaphoz képest. Így a magyar deviza egyértelműen felülteljesítő ma a többi régiós fizetőeszköz stagnálása mellett. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem nagyon ijedtek meg a forint támadói a jegybank kamatemelésétől

Nem csökkent a forint elleni külföldi pozíciók állománya az utóbbi hetekben, így az továbbra is 2900 milliárd forint körül van – derül ki az MNB kedden publikált ábrakészletéből. Vagyis az MNB április elején végrehajtott kamatemelése alig rettentette el a spekulánsokat a forint shortolásától, csak átmenetileg bizonytalanította el őket. Az elemzők szerint a következő időszakban sem kell a magyar deviza szárnyalására készülnünk, a 350-360-as sáv határozhatja meg a kereskedést.

Tovább a cikkhez

Erősödik a forint ma

Szerdán a nap első felében bő fél százalékos erősödést láttunk a forint piacán, így most 355,5 körül jár az euró jegyzése, vagyis eltávolodott a 360-as veszélyes szinttől a magyar deviza. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma már a 360-tól retteghet a forint?

Szerda reggel 357,5-nél kezd a forint az euróval szemben, ez stagnálást jelent a tegnap késő esti szinthez képest, viszont lényegesen erősebb a délután látott 359 közeli árfolyamnál. Főleg a keddi nap második felében gyengült a forint miután megjelentek az MNB eszközvásárlási programjának részletei. A jegybank első körben 1000 milliárd forintnyi állampapírt vásárolna 2-3 hónap alatt, majd felülvizsgálnák a programot. A dollárral szemben szerda reggel 329,7-nél járt a magyar deviza, míg az angol font 410,9 forintba került.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon a török líra stagnál, a dél-afrikai rand pedig 0,8%-os erősödésben van reggel.

Az euró 0,2 százalékos erősödéssel nyitott a dollárral szemben, így 1,0844 körül jár az árfolyam. A japán jen eközben 0,3%-kal erősödött a dollár ellenében, akárcsak az angol font.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma egy sor fontos adat jön, melyek a devizapiacot is befolyásolhatják, kora délután a friss német inflációs statisztika mellett jön az amerikai GDP első negyedéves adatának becslése. A szakemberek előzetesen 4%-os gazdasági visszaesésre számítanak a tengerentúlon. Este pedig a Fed kamatdöntő ülésére figyelhetnek a befektetők, mely szintén hozhat mozgásokat a piacon.

Címlapkép: Getty Images

oroszorszag
koronavirus helyreallitasi alap unios koltsegvetes ursula von der leyen200527
tőzsde, grafikon, trend,
horvatorszag_shutterstock-20170731
budapest lakás
trump
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. május 27.
Ingatlanpiac: Bérlők vs. Bérbeadók - Itt az újranyitás!?
2020. május 28.
Megfizethető lakhatás és kormányzati tervek
2020. május 28.
Vírusválság: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
Online előadás
Részvények, devizák, indexek és árupiacok elemzése, ötletelés.
Online előadás
Bolyongás a külföldi részvények között. Ötletek, praktikák.
ugrik euro szakadnak a hozamokhelyreallitasi alap200527