forint200212
Deviza

Háromhetes csúcsra ugrott a forint és nekiment a betonfalnak

Portfolio
Kedden több hullámban jelentősen erősödött a forint az euróval szemben: a jegyzések a délután második felében a 350-es szint alá buktak. Háromhetes csúcsra is ért a forint 249,3-nál és így beleütközött egy fontos technikai akadályba is, ami egyelőre megállította a menetelését.

Háromhetes csúcsra ugrott a forint és nekiment a betonfalnak

A kedd délutáni órákban tovább tudott erősödni a forint és így 349,3-nál háromhetes csúcsra ért az euróval szemben. Amint az alábbi ábránkon mutatjuk: ezzel egy fontos technikai támasz szinthez ért a forint, ahonnan elsőre visszapattant 349,9-ig. Amennyiben letörne ez a 348-349-es zóna, további jelentős forinterősödés előtt nyílna meg a tér akár a 338-340-es zónáig is.

Ha messzebből nézzük az EURHUF árfolyamot, akkor a tavasz óta bejárt mozgásba beleláthatunk egy fej-váll alakzatot is (igaz a jobb váll igencsak szélesre sikerült (több hete a 350-360-as zónában hullámzott az árfolyam) és az alakzat alapján lefelé irányuló EURHUF mozgás jöhet, azaz forinterősödésre van kilátás.

Nemcsak a forint, hanem a többi régiós deviza is erősödött ma (igaz nem ennyit és a török líra volt a kivétel). Március vége óta a forint 2,5%-kal erősödött az euróval szemben, ami kicsit több, mint a cseh korona és a lengyel zloty erősödése.

A forint a dollárral szemben ma kora este 323-as szint körül járt a bankközi piacon, és ebben a devizapárban a 320 alatti zóna jelentene közel kéthavi forintcsúcsot.

Mindjárt 350-nél

Délutánra a 350-es korábbi erős fal közelébe erősödött a forint, ez eddig háromszor fogta meg a magyar deviza erősödését. Ráadásul ma már 1%-os javulást mutat a magyar deviza, ez is arra utalhat, hogy nehéz lesz megugrania tartósan a támaszt.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nincs megállás

Tovább erősödött a forint, már 351 alatt jár az euróval szemben, ami 0,8%-os erősödést jelent tegnap estéhez képest. A 350-es szint korábban többször is megálljt parancsolt, meglátjuk, most sikerül-e átvinni. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Erősödik ma is a forint

Délelőttre 352,2-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez már 0,4%-kal alacsonyabb a tegnapi jegyzésnél. Ezzel a magyar deviza egyelőre felülteljesítő a régióban, a lengyel zloty minimális gyengülést, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödést mutat. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jól érzi magát a forint, egyelőre egyik fal sem fenyegeti

Kedd reggel 353 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékos erősödést jelentett a hétfő esti árfolyamhoz képest a magyar deviza szempontjából. Az utóbbi napokban is a 355-ös szint, a tágabban vett 350-360-as széles sáv közepe határozta meg a jegyzést. Várhatóan a következő napokban is itt ingadozhat a forint a nemzetközi hangulat függvényében. A dollárral szemben most 323,65-nél járunk, míg az angol font 403,6 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is hasonló, kismértékű erősödéssel kezdett, miközben a feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékkal, a dél-afrikai rand pedig 0,9%-kal erősödött a dollárral szemben ma reggelre.

Az amerikai deviza az euróval szemben érezhető erősödést mutatott hétfőn, ennek köszönhetően 1,09 közelébe süllyedt a jegyzés. Most 1,0912-nél jár, ezzel megtorpant a dollár erősödése egyelőre. A japán jen 0,1 százalékkal erősödött reggelre a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos javulást mutat.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
amazonshutterstocksss
fedusa_shutter
spanyolország shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint arfolyam meddig erosodhet elemzes euro dollar200606