forint és euro
Deviza

Sok volt a magaslati levegő a forintnak, újra 350 felett az euró

Portfolio
Kedden nagy lendülettel 350 alá erősödött a forint a nap második felére, azonban ezt még mindig nem lehet egyértelmű letörésnek tekinteni. A mai nap dönti majd el, hogy 350 alatt tud-e maradni a magyar deviza, esetleg jó esetben el tud távolodni onnan, vagy újabb kudarc esetén visszakúszik fölé. Ez elsősorban a nemzetközi hangulaton múlhat.

Újra 350 felett

Délutánra elbukta korábbi erősödését a forint, így már 350,6-nál jár az euróval szemben. Vagyis a jelek szerint a 350-es erős támasz megint megfogta az erősödést. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megtorpant a forint

Az utóbbi néhány órában kicsit visszafordult a forint, így megint 349,3-nál jár, ami azonban még agy is 0,3%-os erősödést jelent tegnaphoz képest. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Van még erő a forintban

Szerda reggel 348-ig erősödött a forint, ez már 0,6%-kal alacsonyabb a tegnapi árfolyamnál. Ezzel a magyar deviza ismét felülteljesítő a lengyel zloty és a cseh korona 0,2 százalékos erősödése mellett. A forint jó teljesítménye lassan tartósnak mondható, az utóbbi egy hétben 1,9%-os erősödést mutat, miközben a két régiós versenytárs 0,4 százalékkal erősödött. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Maradt még szufla a forintban a 350 után, vagy ez már túl nagy falat lesz?

Kedden megunta a 350-360-as sávban való semmittevést a forint és nekivágott az erősödésnek. A nap második felére 350 alá kapaszkodott vissza, ami több mint egy százalékos erősödést jelentett hétfőhöz képest. Ezzel nagyjából három hét után tört ki sávjából a magyar deviza, bár eddig a 350-es szint erős támasz volt az árfolyamban. Egyelőre most sem, lehet egyértelműen kijelenteni, hogy sikeres volt a kitörés, hiszen még szerda reggel is 349,7-nél jár az euró-forint jegyzés, vagyis bármikor visszagyengülhet a kulcsszint fölé a magyar deviza. Ha viszont sikerülne 350 alatt maradni vagy tovább erősödni, akkor újabb forinterősödésre nyílhatna meg a tér. A dollárral szemben most 323,1-nél járunk, míg az angol font 401,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A versenytársak közül szerda reggel a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett az euróval szemben, míg a feltörekvő piacon a török líra 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand viszont 0,4%-os erősödéssel kezdett.

Az euró-dollár jegyzésben kedden a német alkotmánybíróság döntése hozta meg az újabb dollárerősödési hullámot. Ez egyelőre szerda reggel is kitart, az amerikai deviza további 0,2%-os erősödéssel 1,08 közelében jár lassan. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékot veszített.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

járvány koronavírus brazília
Frankfurti tőzsde
virág barnabás mnb
trend és varos
mol campus látványterv
olaj, wti
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Miért előnyös trendkövető kereskedővé válni, hogyan azonosítod a piaci irányokat?
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
forint200117