Előfizetői tartalom

Tovább esik a forint Powell szavai után

Portfolio
A második világháború óta minden recessziónál sokkal rosszabb az, amit a koronavírus okozott és nem lesz belőle gyors feltámadás, idő kell hozzá, mire belendül a gazdaság, de ezalatt az idő alatt a vállalatok likviditási válsága szolvencia, azaz fizetőképességi válsággá fajulhat – többek között ezeket az üzeneteket fogalmazta meg egy mai videókonferencia keretében Jerome Powell Fed-elnök. Ezzel tovább rontotta a részvénypiacok egyébként is borongós mai hangulatát. Erre az egyébként is esésben lévő forinton tovább ütöttek: 354 fölé lendült az euró jegyzése a reggeli 351 körülről és így a mai teljesítményével kilóg a forint a régiós folyamatokból.

2020. május 13. 16:33 Tovább esik a forint Powell szavai után Powell a bevezetőben mondott üzeneteken felül azt is mondta: a negatív kamatok nem a monetáris politika eszköztárába tartoznak Amerikában, amivel lehűtötte azokat a piaci kedélyeket (és Donald Trump elnök felől érkező...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái