Előfizetői tartalom

Tovább esik a forint Powell szavai után

Portfolio
A második világháború óta minden recessziónál sokkal rosszabb az, amit a koronavírus okozott és nem lesz belőle gyors feltámadás, idő kell hozzá, mire belendül a gazdaság, de ezalatt az idő alatt a vállalatok likviditási válsága szolvencia, azaz fizetőképességi válsággá fajulhat – többek között ezeket az üzeneteket fogalmazta meg egy mai videókonferencia keretében Jerome Powell Fed-elnök. Ezzel tovább rontotta a részvénypiacok egyébként is borongós mai hangulatát. Erre az egyébként is esésben lévő forinton tovább ütöttek: 354 fölé lendült az euró jegyzése a reggeli 351 körülről és így a mai teljesítményével kilóg a forint a régiós folyamatokból.

2020. május 13. 16:33 Megosztás Tovább esik a forint Powell szavai után Powell a bevezetőben mondott üzeneteken felül azt is mondta: a negatív kamatok nem a monetáris politika eszköztárába tartoznak Amerikában, amivel lehűtötte azokat a piaci kedélyeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés