forint
Deviza

Szép csendben kéthavi csúcsra kapaszkodott a forint

Portfolio
Hétfő reggel még 355 közelében mozgott a forint az euróval szemben, aztán minden kereskedési napon erősödött és csütörtök estére 348-ig jutott,ami kéthavi csúcsot jelent. Ez egy nagyon fontos technikai szint is és ha ezen sikerül átjutnia a forintnak, akkor lefelé akár a 340-341-es tartományig is menetelhet.

Csütörtök este néhány fillérrel a 348-as szint alá süllyedt az euró/forint árfolyam, jelenleg 348,1-nél járnak a jegyzések a bankközi piacon. Ez azt jelenti, hogy kéthavi csúcsra ért ma a forint és egyúttal az alábbi grafikonon a 68,1%-os Fibonacci-korrekciós szintet és támaszzónát teszteli az árfolyam. Ezek elég erős technikai szintek, így ha ezeken átjut lefelé az árfolyam, esélyes, hogy egy nagyobb tér nyílik meg lefelé és akár a 340-341-es támasz zónáig is lesüllyed a rákövetkező napokban az árfolyam.

A forint a dollárral szemben is kéthavi csúcson járt délután 316,5 közelében (amikor az euró/dollár átmenetileg 1,10 fölé ment, majd lefordult), de mostanra 318 közelébe gyengült vissza.

Már 348-nál

Délutántra 348-ig erősödött a forint, ez már fél százalékkal alacsonyabb a tegnapi szintnél. Közben a lengyel zloty is 0,4%-os erősödést mutat, a cseh korona pedig 0,8%-ot ugrott az euróval szemben. A forint szempontjából azért fontos a mostani szint, mert eltávolodhat a 350-es lélektani határtól a magyar fizetőeszköz, amivel további jelentős tér nyílhat az erősödés előtt. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Próbál tovább kapaszkodni a forint

Délelőttre 348,7-ig erősödött vissza a forint, ez már 0,3%-kal marad el a szerda esti árfolyamtól. Vagyis a jelek szerint megint megpróbálja áttörni tartósan a 350-et a magyar deviza, a régióban a cseh koronával együtt erősödünk, a lengyel zloty inkább stagnál. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Erőlködik a forint, de a 350 nem ereszti

Csütörtök reggel 350-nél járt a forint az euróval szemben, ami minimális elmozdulást jelentett szerdához képest. Azt továbbra sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a magyar deviza áttörte a 350-es lélektani szintet, ehhez tartósan alatta is kellene maradnia. Korábban többször volt példa leszúrásra, de a támasz eddig mindig megfogta a forint erősödését, most sem látunk olyan kiemelkedően pozitív hírt, ami elhozná az áttörést. A dollárral szemben most 319,2-nél járunk, míg az angol font 349,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacon a török líra stagnálással, a dél-afrikai rand viszont fél százalékos eséssel kezdett a dollárral szemben.

Az euró-dollár piacán ismét a fordulat jelei mutatkoznak, az utóbbi napok euróerősödése kifulladt, csütörtök reggelre 0,2%-kal korrigált a jegyzés, így 1,0959-nél jár, vagyis gyakorlatilag az 1,10-es lélektani szintnél fordult. A japán jen 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,4 százalékkal gyengült.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
amazonshutterstocksss
fedusa_shutter
spanyolország shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
forint arfolyam meddig erosodhet elemzes euro dollar200606