dollar_bankjegy
Deviza

Goldman: a dollár lehet a gazdaság újraindításának vesztese

Portfolio
Az amerikai dollár gyengülésére számít a Goldman Sachs azzal párhuzamosan, ahogy fokozatosan újraindulnak a gazdaságok. Az amerikai befektetési bank szakemberei szerint a norvég korona lehet a következő hónapok nyertese.

Az utóbbi napokban egyre egyértelműbb fordulat látszik az euró-dollár árfolyamban, 1,08-ról már 1,11 fölé emelkedett a jegyzés. Ennek egyik kiváltó oka az új uniós mentőcsomag terve volt, ami a jelek szerint meggyőzte a befektetőket.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A Goldman szerint azonban ezzel még nem ért véget az euró erősödése, a következő időszakban a gazdaságok fokozatos újranyitása mellett ha alacsonyan marad a fertőzöttség, akkor ismét a kockázatosabb befektetések felé fordulhat a piac, ami rossz hír lehet a klasszikus menedékdevizaként működő dollárnak.

Persze a bank elemzői is kiemelik, hogy a sok bizonytalanság mellett egyelőre korai lenne egyértelmű és tartós dollárgyengülésre berendezkedni, de a shortok már most jó beszállót kínálnak.

A Goldman szerint a norvég koronának jó esélye van a felülteljesítésre a következő hónapokban, ezért elsősorban a dollár-korona jegyzés shortolását javasolják 8,75-ös célárral a jelenlegi 9,68-as árfolyam mellett.

Az elemzők szerint Norvégia demográfiai adottságai és jó egészségügyi rendszere miatt lehet ellenállóbb a koronavírus-járványban, miközben az ország pénzügyi helyzete is stabil. Kiemelik, hogy más országoknak a költségvetési mozgástere korlátozott lehet vagy jelentős hitelfelvételre kényszerülhetnek, miközben Norvégia hatalmas állami olajalapjából bármikor tud forrásokat felszabadítani.

Címlapkép: Getty Images

DunaHouse
Lemondott a Visa vezére
EKB épület
factory worket dolgozó ipar gyár
natanz atomlétesítmény irán
miskolc
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Olvasta már? Megütötték a forintot