forint
Deviza

Szép csendben szárnyal a forint, amíg mi pihenünk

Portfolio
Folytatja múlt héten kezdett erősödését a forint pünkösdhétfőn is, már 345 alatt járunk az euróval szemben. A sikeres kitörés után várható volt, hogy további tér nyílik meg az erősödésre, ezt látjuk most az alacsony likviditású kereskedésben.

A szünnap ellenére a devizapiacon hétfőn is van kereskedés, és ennek a forint örülhet, hiszen délutánra 344,87-ig erősödött az euróval szemben, ami 0,6%-kal marad el a péntek esti árfolyamtól. Ezzel az utóbbi egy hétben 1,7%-kal erősödött a magyar deviza, egy hónap alatt pedig 2,6%-os volt a javulás. A mai erősödés még a múlt heti sikeres kitörés eredménye, a 348-as erős támaszt sokáig kerülhette a magyar deviza, annak áttörése után várható volt, hogy további tér nyílhat meg az erősödésre. Technikailag akár 340 közelébe is szabad lehet a forint útja, persze a mai szárnyaláshoz az alacsony likviditás is hozzájárul, hiszen a világ piacainak többsége zárva tart. Kérdés, hogy ezt az erősödő tendenciát tudja-e tartani kedd reggel is a magyar fizetőeszköz. A dollárral szemben most 310 alatt jár a forint, míg az angol font jegyzése 386,5-nél jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint az utóbbi napokban egyértelműen felülteljesítő volt, bár ez a mai napra már nem igaz, hiszen a lengyel zloty 1,2%-kal erősödött, a cseh korona pedig a magyar devizához hasonló teljesítményt mutat. Ezzel pedig a forint nagy nehezen összeszedett előnye is elillant, vagyis a kitörés mellett

a kedvező piaci hangulat is tovább löki a magyar devizát.

Az euró ma is tovább tudott erősödni a dollárral szemben, a jelek szerint 1,11 felett is maradt még lendülete az európai devizának. A mostani 1,1128 körüli jegyzés 0,2%-kal magasabb a péntek estinél. Közben az angol fontnak is kifejezetten jó napja van, egy százalékot ugrott a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa
Frankfurti tőzsde
egeszsegugy adatok shutter1500-20170418
samsungshutterstock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Díjmentes grafikonelemzők, megbízástípusok, hasznos praktikák.
Online előadás
Stratégiaépítés legfontosabb elemei, lépései, szempontjai.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
pénzváltó-bankjegy-budapest-mnb-hanifa