deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Elakadt a forint menetelése, nincs új többhavi csúcs

Portfolio
Bár megpróbálkozott vele, de végül nem tudott új többhavi csúcsra erősödni a forint az euróval és a dollárral szemben a hétfői kereskedésben, és közben az euró sem tudott tovább menetelni a dollárral szemben.

Hétvégén már felhívtuk rá a figyelmet, hogy többhavi csúcsra erősödött a forint az euróval és a dollárral szemben és technikai elemzés segítségével azt is körbejártuk, hogy meddig erősödhet még a forint. Akkor már rámutattunk arra, hogy a 340-es szintig számos technikai akadály tornyosul a további erősödés útjába.

Az egyik ilyen a többhavi emelkedő trendvonal, amely már 342,2-nél jár, így nem véletlen, hogy ennek közelében már „akadozik” a forint erősödése, és ma is éppen 343,3-ról gyengült vissza az euróval szemben, akárcsak múlt pénteken. Ez egyébként csaknem háromhavi forintcsúcsot jelent.

Amennyiben ezen mégis át tudna jutni a forint a következő napokban az erősödés során, akkor a 340,7-es kitörési szintet kell figyelni, ami nagyon erős támasz, majd alatta 339,7-nél a 200 napos mozgóátlagot. Az üzenet továbbra is ugyanaz:

már korlátozott a tér a forint erősödése útjában a technikai elemzés alapján, több nagyon erős támasz szinten kellene átjutnia az árfolyamnak ahhoz, hogy további tér nyíljon meg a forint erősödése felé.

A KSH holnap publikálja a magyar májusi inflációs adatot, ami lényeges input a magyar monetáris politika szempontjából is, így ez a forintra is hatást gyakorolhat majd. A Portfolio ma közzétett elemzői konszenzusa szerint májusban 2,4%-kal nőhettek a fogyasztói árak Magyarországon, azonban a maginfláció 3% felett alakulhatott.

Nemcsak a forint menetelése akadt el ma, hanem az eurónak a dollárral szembeni menetelése is, de ez sem véletlen: szintén technikai akadályokkal magyarázható. Az árfolyam beleütközött a csökkenő trendvonalba miközben a napos RSI is túlvettségre figyelmeztetett. Az árfolyam ma 1,13 körül konszolidálódott.

A fentiek miatt a dollár/forint jegyzéseknél sem láttunk ma nagy mozgást: a kurzus 304,5 körül hullámzott, azaz itt sem alakult ki új többhavi forintcsúcs, de érdemi visszagyengülésre sem került sor.

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus
Disney
Németország
Elon Musk
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
2020. szeptember 10.
Lakás Konferencia 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Nehéz részvényt választani? Kereskedj akkor a legnagyobb tőzsdeindexekkel!
euro bankjegy