Előfizetői tartalom

Elkapkodták a magyar kötvényeket és beszakadtak a hozamok az aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett összesen 85 milliárd forintnyi államkötvényre összesen 204,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat futott be a mai aukciókon, amelyek közül összesen 108,5 milliárd forintnyit fogadott el az előző aukciós hozamoknál jóval alacsonyabb hozamok mellett. Erős volt tehát a kereslet a kötvények iránt, amelyet akár a keddi váratlan kamatvágás, az által keltett piaci várakozások is okozhattak, és ezek a hozamokat is jócskán süllyesztették az előző kibocsátás átlaghozamaihoz képest.

A 3 éves kötvényből 20 milliárd forintnyit kínált fel értékesítésre az ÁKK, 48,3 milliárdos vételi ajánlat érkezett és ezek közül csak a meghirdetett 20 milliárdot fogadta el 0,9-0,95%-os hozamok mellett. Az átlaghozam 0,93%-os lett, ami az előző aukciós hozamhoz képest 19 bázispontos esést jelent, a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest 3 bázispontos a csökkenés....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái