befektetés kereskedés kriptodeviza árfolyam
Deviza

Megint megállította a forint esését egy szint és jön vissza

Portfolio
A keddi után szerdán is határozott erősödési hullám mutatkozott a forintnál, igaz aztán gyengült, de a 355-ös szint megfogta ezt az esést. A jelek szerint ez a szint fontos az euróval szembeni árfolyamban.

Megint megállította a forint esését egy szint és jön vissza

A délutáni forintgyengülés ismét a 355-ös zónában akadt el, így sorozatban harmadszorra is onnan próbál elrugaszkodni a forint. Most már 354 alatt jár au euróval szembeni kereskedés. A jelek szerint azután, hogy tegnap megtört a forint rövid távú gyengülő trendje, ez a 355-ös zóna számít egyre erősebb ellenállásnak az EURHUF árfolyamban. A régiós devizák közül a cseh korona is a forinthoz hasonlóan már 0,1%-os pluszban van ma az euróval szemben, míg a lengyel zloty fél százalékos gyengülést mutat. A dollárral szembeni forintjegyzések 314,3-ig estek.

huf354alatt200701

354 felett az euró

A délelőtti forinterősödés után a déli kereskedésben ismét gyengült a magyar fizetőeszköz: a jegyzések jelenleg 354,4-nél járnak az euróval szemben, azaz ott, ahol tegnap este jártak. A cseh korona is stagnál tegnapi zárószintjéhez képest az euróval szemben, a lengyel zloty 0,3%-kal gyengült. A jelek szerint nem tudott tartós régiós devizaerősödést kiváltani az a ma reggeli adatközlési sorozat, miszerint májushoz képest jócskán emelkedtek a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexek, de még mindig a bővülés 50 pontos határvonala alattiak az értékek. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Csúnyán elpáholták a forintot, ráadásul most igazi hullámvasútra figyelmeztetnek

A forint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris lazítása miatt került kéthónapos mélypontra a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. A többség úgy véli, hogy hamarosan stabilizálódhat az árfolyam, azonban sokat segítene az egyértelmű jegybanki kommunikáció. Az elemzők nem számítanak arra, hogy a következő időszakban a forint jelentősen erősödne az euróval szemben, ehhez a nemzetközi hangulat jelentős javulására vagy az MNB monetáris politikájának szigorítására lenne szükség. Egyes vélemények szerint az alacsonnyá váló kamatszint miatt a következő időszakot érdemi volatilitás jellemezheti, hosszú távon pedig a forint tovább gyengülhet.

Tovább a cikkhez

Éledezik a régióban a feldolgozóipar, de nincs még ok a nagy örömre

Nemcsak a magyar, hanem a cseh és lengyel feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index júniusi értéke is a bővülés 50 pontos határvonala alatt maradt, ami arra utal, hogy bár éledezik a régióban az ágazat, de még mindig zsugorodásról beszélünk. Összességében tehát a V-alakú felpattanás helyett inkább egy lassú, fokozatos kilábalásnak lehetünk tanúi a régiós feldolgozóiparban.

Tovább a cikkhez

Megint ugrott egyet a forint

A reggeli stabil kezdés után délelőtt megint egy hirtelen forinterősödési hullám alakult ki: az euróval szembeni jegyzések 354,6-ról 353,2-ig estek, aztán 353,7-ig emelkedtek. Egyre biztosabb, hogy a forint hat napig tartó esési trendje megtört a tegnapi nappal és elindult egy korrekció (a forint erősödése).A dollárral szembeni kurzus most 314,6-nál jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Látványosan megakadt a forint gyengülő trendje

A hétfői 357,5-ös szint keddi újratesztelése után látványosan erősödni kezdett kedd délután a forint, az euró jegyzései 356 felettről átmenetileg 354 alá is benéztek, aztán 354,5 körül stabilizálódott az árfolyam és ma reggel is itt mozog.

hufregg200701

Egyelőre nem világos, hogy mi állította meg 356,5 körül a forint napok óta tartó esését, mert a technikai ellenállások 355,2-nél, és a 358-359 közötti zónában voltak. Mindenesetre a tegnapi forinterősödéssel egy új csökkenő EURHUF trend is kialakulóban van, a 356,5-ös szintet kell figyelni, ha visszagyengülne a forint, lefelé pedig a 355,2-es, majd a 351,1-es, a kerek 350-es, majd a 348-as szintek lehetnek erősebb támaszok.

hufreggtech200701

Egy hónapos távon nézve a forint euróval szembeni relatív teljesítményét a többi régiós devizához képest az látszik, hogy már nem lóg ki érdemben a régiós mezőnyből.

regrelregg200701

A dollárral szemben is egyelőre talány, hogy mi állította meg a forint esését és indította el az erősödést, az 50 napos mozgóátlag (barna vonal) nem szokott ilyen intenzív mozgásokat ilyen határozottan megállítani. Mindenesetre a forint további erősödése esetén a 314,2-es, majd a kerek 310-es szintet érdemes figyelni.

usdhufregg200701

Címlapkép forrása: Getty Images

biztosítási ügynök
Frankfurti tőzsde
koronavírus
butor_vasarlas
Esett a KBC nyeresége, de így is sikerült meglepni az elemzőket
london nagy britannia city
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő