forint bankjegy húszezer
Deviza

Visszagyengült a forint az elmúlt napok nagy menetelése után

Portfolio
A kedden indult határozott forinterősödés utolsó hulláma csütörtökön a kora délutáni órákban volt, aztán ma délelőttig 351-351,5 között hullámzozz az euróval szembeni árfolyam, majd újra 352 fölé emelkedett.

353,34-nél jár az árfolyam

Az elmúlt percekben ismét gyengülést láthattunk, és 353,34-nél járt a forint árfolyama az euróval szemben. Ma megállt az elmúlt napokban látott erősödés, a csúcspontot a 351 jelentette. A héten nagy volt a volatilitás az árfolyamban, elérte a 357,4-et is.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Visszagyengült a forint az elmúlt napok nagy menetelése után

Úgy tűnik, hogy működött az a technikai támaszvonal, amelyet délelőtt berajzoltunk a forint euróval szembeni árfolyamára, és ezért állt meg 351 közelében a forint menetelése. Azóta aztán vissza is gyengült a forint, most 352,5 körül jár a kereskedés a bankközi piacon, a dollárral szembe pedig 314 körül mozog az árfolyam. Fontos persze megjegyezni, hogy a régióban a cseh korona és a lengyel zloty is gyengült délelőtt óta 0,2-0,3%-ot, így a forint mai mozgása nem lóg ki a régiós trendből. Az amerikai bankszünnap miatt a délutáni órákban gyengébb kereskedési aktivitásra van kilátás.

hufdu20703

Megakadt a forint lendülete, 351-nél az euró

Bár a vártnál jóval erősebbre sikeredett a nem-mezőgazdasági új munkahelyek számának növekedése Amerikában a tegnap délutáni adatközlés szerint, mégsem volt örömünnep a részvénypiacokon, mert a rekordütemben terjedő koronavírus az újabb korlátozások rémét vetíti előre sok tagállamban, ez pedig üzleti-gazdasági szempontból rontja a kockázati étvágyat.

A dollár mindenesetre erősebb szinten ragadt az euróval szemben 1,1280 után 1,1230 körül. Mivel ma Amerikában bankszünnap van a holnapi függetlenségi napi ünnepségek miatt, így világszerte alacsonyabb kereskedési aktivitásra, csendesebb kereskedésre van kilátás.

eurusdregg200703

Közben táplálja a kockázati étvágyat, hogy tízéves csúcsra ugrott júniusban a kínai szolgáltatószektor beszerzésimenedzser-indexe, és a célzott kínai kamatvágás is támogatja a gazdaságot. Ezek mellett ma óvatos emelkedéssel próbálkoznak az európai tőzsdék.

A forint ebben a környezetben tegnap délután óta nem tudott tovább erősödni az euróval szemben: a jegyzések elakadtak a 351 körüli támaszszintnél. Előtte kedd óta a váratlan kamatvágás miatt nyitott forint short pozíciók hullámszerű zárásai erősíthették leginkább a forintot. Ez a folyamat elvileg a 348-349-es zónáig is eltarthat, ahol egyébként is egy erősebb támasz zóna húzódik.

huf351lendulet200703
hufreggtech200703

A forint az elmúlt napok határozott erősödésével kezd visszatérni a régiós devizák „mezőnyébe”, pontosabban az alulteljesítése lényegében megszűnt, ha egy hónapos távon nézzük a relatív teljesítményt.

regrelregg200703

A dollár tegnap délutáni erősödése mellett a forint stabilizálódott, így a 311 alá leszúró dollár/forint jegyzések azóta 312,5 körül mozognak a bankközi piacon.

usdhufregg200703

Címlapkép forrása: Getty Images

Frankfurti tőzsde
unicredit shutter
deviza trader forint árfolyam kereskedő
németország gyár erőmű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
deviza trader forint árfolyam kereskedő