forint bankjegy húszezer
Deviza

Visszagyengült a forint az elmúlt napok nagy menetelése után

Portfolio
A kedden indult határozott forinterősödés utolsó hulláma csütörtökön a kora délutáni órákban volt, aztán ma délelőttig 351-351,5 között hullámzozz az euróval szembeni árfolyam, majd újra 352 fölé emelkedett.

353,34-nél jár az árfolyam

Az elmúlt percekben ismét gyengülést láthattunk, és 353,34-nél járt a forint árfolyama az euróval szemben. Ma megállt az elmúlt napokban látott erősödés, a csúcspontot a 351 jelentette. A héten nagy volt a volatilitás az árfolyamban, elérte a 357,4-et is.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Visszagyengült a forint az elmúlt napok nagy menetelése után

Úgy tűnik, hogy működött az a technikai támaszvonal, amelyet délelőtt berajzoltunk a forint euróval szembeni árfolyamára, és ezért állt meg 351 közelében a forint menetelése. Azóta aztán vissza is gyengült a forint, most 352,5 körül jár a kereskedés a bankközi piacon, a dollárral szembe pedig 314 körül mozog az árfolyam. Fontos persze megjegyezni, hogy a régióban a cseh korona és a lengyel zloty is gyengült délelőtt óta 0,2-0,3%-ot, így a forint mai mozgása nem lóg ki a régiós trendből. Az amerikai bankszünnap miatt a délutáni órákban gyengébb kereskedési aktivitásra van kilátás.

hufdu20703

Megakadt a forint lendülete, 351-nél az euró

Bár a vártnál jóval erősebbre sikeredett a nem-mezőgazdasági új munkahelyek számának növekedése Amerikában a tegnap délutáni adatközlés szerint, mégsem volt örömünnep a részvénypiacokon, mert a rekordütemben terjedő koronavírus az újabb korlátozások rémét vetíti előre sok tagállamban, ez pedig üzleti-gazdasági szempontból rontja a kockázati étvágyat.

A dollár mindenesetre erősebb szinten ragadt az euróval szemben 1,1280 után 1,1230 körül. Mivel ma Amerikában bankszünnap van a holnapi függetlenségi napi ünnepségek miatt, így világszerte alacsonyabb kereskedési aktivitásra, csendesebb kereskedésre van kilátás.

eurusdregg200703

Közben táplálja a kockázati étvágyat, hogy tízéves csúcsra ugrott júniusban a kínai szolgáltatószektor beszerzésimenedzser-indexe, és a célzott kínai kamatvágás is támogatja a gazdaságot. Ezek mellett ma óvatos emelkedéssel próbálkoznak az európai tőzsdék.

A forint ebben a környezetben tegnap délután óta nem tudott tovább erősödni az euróval szemben: a jegyzések elakadtak a 351 körüli támaszszintnél. Előtte kedd óta a váratlan kamatvágás miatt nyitott forint short pozíciók hullámszerű zárásai erősíthették leginkább a forintot. Ez a folyamat elvileg a 348-349-es zónáig is eltarthat, ahol egyébként is egy erősebb támasz zóna húzódik.

huf351lendulet200703
hufreggtech200703

A forint az elmúlt napok határozott erősödésével kezd visszatérni a régiós devizák „mezőnyébe”, pontosabban az alulteljesítése lényegében megszűnt, ha egy hónapos távon nézzük a relatív teljesítményt.

regrelregg200703

A dollár tegnap délutáni erősödése mellett a forint stabilizálódott, így a 311 alá leszúró dollár/forint jegyzések azóta 312,5 körül mozognak a bankközi piacon.

usdhufregg200703

Címlapkép forrása: Getty Images

usa capitolium koronavirus
bullbear
koronavírus maszk ruha
ciprus
vakcina__koronavirus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Online előadás
Hogyan tudsz profitálni a száguldó nemesfémpiaci árakból?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
forint200212